Alkoholfri chokladglögg har vi smakat tidigare. Men i år har Saturnus tagit det ett steg längre och smaksatt glöggen med både choklad och hjortron. Inspirationen har de hämtat från en hjortrontryffel som tillverkas av Åre Chokladfabrik.
Årets glögg från Saturnus har tagits fram i ett nära samarbete med Åre Chokladfabrik. Glöggen är godast att servera rykande varm. Jag tyckte att den smakade gott och hade en tydlig smak av choklad.
Chokladglögg, polkagrisglögg och hallon- lakritsglögg
Det finns en hel del spännande, goda och även udda smakkombinationer. När det kommer till glögg är jag ganska traditionell av mig. Det får gärna smaka lite annorlunda, men det får inte gå överstyr. Då känns det inte som glögg längre.
Saturnus chokladglögg tyckte jag om när den serverades varm. Hallon- lakritsglöggen var dock inget för mig. Jag tyckte att den smakade artificiellt. Möjligt att den skulle bli godare om man hällde i lite sprit. Polkagrisglöggen känns däremot härligt julig.