Fröknäcke med julkryddor – lättbakat och glutenfritt

Bjud på ett supergott och glutenfritt fröknäcke med julkryddor. Knäcket bakas på majsmjöl och är väldigt lätt att göra. Kräver ungefär tio minuters aktivt arbete och blir väldigt lyckat. Det enda som är viktigt att tänka på är att vaka över knäcket i slutet av gräddningstiden. Fröna får inte bli brända.

Den röda gjutjärnsformen på bilden innehåller en riktigt smarrig kycklingpastej med brandy. Receptet hittar ni här: Krämig kycklingpastej.

juligt fröknäcke fröknäcke med julkryddor fröknäcke med smak av jul

Fröknäcke med julkryddor

1 ugnsplåt

Ingredienser:
0,75 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0,75 dl krossade linfrön
1 dl majsmjöl
0,75 tsk salt
1,5 krm mald ingefära
0,5 krm mald pomerans
0,5 krm mald nejlika
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt som är cirka 30×40 cm.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och vatten. Rör om och låt svälla i 15-20 minuter.
Bred ut smeten tunt på den bakplåtspappersklädda plåten. Platta till smeten så tunt som möjligt. Lättast blir det om du tar ett bakplåtspapper till och lägger över smeten. Nu kan du kavla och klappa försiktigt ovanpå utan att det blir kladdigt. Dra bort det övre bakpåtspappret.
Grädda mitt i ugnen ca 45-50 minuter. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
Till servering: rumsvarmt smör och sprinkla lite flingsalt över.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

God knäckebrödsmacka på Leksands ekologiska trekantsknäcke

Heta burgare med ost, baconsmul och smarrig relish

Svensk finalist i S. Pellegrino Young Chef awards 2018

KycklingSteak - en knaprig och saftig bit kyckling

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm