God knäckebrödsmacka på Leksands ekologiska trekantsknäcke

En ekologisk knäckebrödsmacka med söta färgglada tomater och timjan, det är ett lyxigt mellanmål. Leksands ekologiska knäckebröd lanserades först som stora klassiska runda kakor med hål i mitten. Och nu har de kommit i trekantsformat, perfekt för utflykten om man vill ha ett litet knäckepaket med sig.

Trekantsknäcket är precis som de stora kakorna, bakat på svensk KRAV-märkt råg, vatten från egen källa, rågmalt, jäst och salt. Det bakas utan några tillsatser, efter ett familjerecept som kommer från gammelfarmors mormor Karin. Hon började baka knäckebröd redan på 1800-talet. Det är en klassiker som håller än idag. Tänk så många som njuter av gott knäckebröd till sillen på midsommar, eller till skinkan på julafton.

knäckebrödsmacka Leksands ekologiska

färgglad och god knäckebrödsmacka

Leksands ekologiska trekantsknäcke

Smarrig tomatmacka knäckebröd

En färgglad knäckebrödsmacka med tomat

 

Du behöver:
Leksands ekologiska trekantsknäcke
Några små färgglada tomater i olika färger
Färsk timjan, några kvistar
Rapsolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
ev. lite smör att bre på mackan

 

Gör så här:

Bre knäcket med smör, om du vill.
Skölj och skär de små tomaterna i tunna skivor. Lägg tomatskivorna på knäcket i ett fint mönster.
Plocka av bladen från timjankvistarna och strö över tomaterna. De spädaste timjankvistarna kan du lägga hela på mackan.
Skvätt lite rapsolja över tomaterna, sprinkla över havssalt och nymalen svartpeppar.
Klart att äta!

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Nytt i mathyllan - Bergsparmesan från Italien

Rågknäcke bakat med bönor och sötpotatis

Trifle på äpplen, vaniljmascarpone och mandelsmul

Genvägen till festlig plockmat för olika tillfällen

Inom - Mat och dryck

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm