Lunch på 20 minuter – kyckling med marockansk bulgur

En genväg till grillad kyckling året runt kommer från Kronfågel som just lanserat serien “Gott och Grillat”. Nyheterna är tre produkter som består av ben och klubbor i tre olika storlekar. De små benen är goda att snacksa med dipp, medan de största klubborna passar till en rejäl middag. Alla delarna är kryddmarinerade och grillade. Det är bara att öppna förpackningen och servera direkt, eller värma på, om man är lagd åt det hållet förstås.

Själv serverar jag de mindre klubborna och benen till kryddig marockansk bulgur, sallad och citronyoghurt. Se recept längre ner. Kycklingen smakar gott och den är mör, däremot känner jag ingen grillsmak. Det funkar bra för mig de dagar då jag behöver ta några fler genvägar i köket.

IMG_3763

IMG_3782

Kronfågel gott och grillat

Läs mer om nyheterna på Kronfågels sajt.

IMG_3773IMG_3789

Grillade kycklingben med marockansk bulgur och citronyoghurt

4 portioner

Ingredienser: 
1 förp Kronfågel Gott & Grillat Miniklubba
1 förp Kronfågel Gott & Grillat BBQ Ben

 

Ingredienser marockansk bulgur:
Bulgur till fyra personer
1/2 krm gurkmeja
1 stjärnanis
1-2 msk sultanrussin
1 msk smör
1/2 tsk Ras el Hanout, en marockansk kryddblandning (jag använder Santa Marias)

 

Ingredienser citronyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 citron, zest och 1 tsk citronsaft
salt

 

Citronyoghurt – gör så här:

Blanda yoghurt med zest och citronsaft. Smaka av med lite salt. Ställ åt sidan.

 

Marockansk bulgur – gör så här:

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg i gurkmeja och stjärnanis direkt med bulgurn i kastrullen och låt koka klart.

Ta kastrullen från värmen, lägg i smör, russin och krydda. Låt dra under lock i cirka 5-7 minuter, rör om efter halva tiden.

 

Servering – gör så här:

Värm kycklingben och klubbor i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter. Servera med bulgurn, yoghurten och en grönsallad.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

God knäckebrödsmacka på Leksands ekologiska trekantsknäcke

Sparkling rosé - sommarens stiligaste bubbel kommer från Italien

Ny mjukost från Kavli - bra hetta, krämighet och goda smaker

Ny kycklingkorv från Sibylla - håller i 240 dagar

Inom - Mat och dryck

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm