Lyxiga pralinkulor med marsipan, päron och cognac

Visst är det fascinerande att saker som man inte har tyckt om förut plötsligt kan smaka gott. Så var det för min del med marsipan. Vändningen kom alldeles nyligen.

En lyxig marsipankula med smak av päron och cognac gav smaklökarna en aha-upplevelse. Bra marsipan kan tydligen vara god. Jag måste bara ha smakat fel sorter tidigare. 

IMG_7884

De lyxiga marsipankulorna innehåller både mandel, päron, cognac och mörk choklad. Godbitarna tillverkas i Sverige av Heavenly by Schöttinger som är ett svenskt familjeföretag. Marsipanen gör de själva helt från grunden. Den är gjord på en fin mandel från Kalifornien och håller en hög mandelhalt.

IMG_7862

Även Heavenlys mandelkula är försvinnande god. Ett smarrigt karamellhölje smaksatt med havssalt omsluter de rostade mandlarna.

Och då ska ni veta att jag är allergisk mot rå mandel. Inte dödligt, men det kliar något oerhört i öron, mun och hals. Mandlarna i godiskulorna har rostats tillräckligt hårt för att allergin inte ska bryta igenom. 

Marsipankulorna heter Mood och Mandelbitarna heter Vain.

IMG_7891

Priser

Burkarna med de lyxiga pralinerna kostar 89 kr. Du kan läsa mer om Heavenly by Schöttingers produkter här.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Rabarber och jordgubbspaj med mandel

Pistagetryffel från himmelen

Päronkaka med mandelmjöl och kardemumma

Munksemlan - årets godaste version av traditionell semla

Inom - Mat och dryck

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm