Knäckig päronpaj med havre

Den här päronpajen blir verkligen saftig och knäckig. Den gick åt i ett nafs när några vänner kom över på fika. Kokosen som strös på pajen ger det lilla extra, men går så klart att hoppa över om man vill. Till denna päronpaj med havre serverade jag ett gott starkt kaffe och vispad grädde med ingefära och citronzest.

Nytt uppdaterat och ännu bättre recept på knäckig päronpaj hittar du här.

Päronpaj med havre

Knäckig päronpaj med havre

Ingredienser:
4 stora färska päron. De ska vara mogna för att ge den goda sötman (ta 5-6 päron om de är små).
150 g smör
0,75 dl sirap
3 msk mjölk eller grädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Kokosflingor

 

Så här gör du:

Skala och skiva päronen. Lägg skivorna i botten på en smord pajform.
Blanda mjöl, havregryn, socker och bakpulver i en skål.
Smält smöret och häll i sirap och mjölk eller grädde. Häll sedan blandningen i skålen med de torra ingredienserna.
Rör om ordentligt och bred sedan smeten över päronen.
Strö över kokos.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i cirka 25-30 minuter.

 

Jag har helt snöat in på Kazaar, den senaste och mest intensiva kaffesorten från Nespresso. Den har  en 12:a på intensitetskalan och en bitterhet som passar jättebra till den söta pajen.

1

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Linda Råberg Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldre Flest röster
Notifiera mig
Linda Råberg
Gäst

Oj, vad god!! Skulle inte säga nej till den där päronpajen här och nu. Med en god kopp kaffe dessutom. Intressant och inspirerande med ingefära och citron i grädden. Man glömmer ofta bort att göra grädden lite roligare så att det blir lite spännande smaksensation då man äter grädden tillsammans med pajen.

Du kanske också vill läsa

Knäckig päronpaj med brynt smör

Bondkakor - gyllene, knäckiga och sega på samma gång

Rooibosglass - god och läskande teglass utan socker

Kalljästa morotsfrallor - drömgoda till helgfrukosten

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm