Tartlett med hallon, lakrits och lemoncurd

Den här hallondesserten är helt ljuvlig! En blandning av tre goda smaker: lakrits, hallon och citron. De är verkligen svåra att motstå och väldigt vackra att bjuda på. Här kommer receptet!

IMG_6061

Bakverket “Hallonträngsel på lakrits- och lemoncurdtartlett” är skapat av kocken och krögaren Malin Söderström.

IMG_6066

Hallonträngsel på lakrtis- och lemoncurdtartlett

30 små tartletter

Lakrits- och lemoncurd
3 citroner
2 msk lakritspasta
3 dl strösocker
3 ägg
125 g smör

Pajskal
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula


Gör så här:

Lakrits- och lemoncurd
Skrubba citronerna i varmt vatten. Riv skalet från en av citronerna ner i en kastrull och blanda med den pressade saften från alla tre citronerna. Tillsätt ägg,  strösocker och lakritspasta. Låt sjuda under omröring tills det blir en tjock kräm. Blanda ner smöret och rör till en jämn smet. Nu har vi en lakritslemoncurd. Häll upp curden i väl rengjord burk. Det blir cirka 7 dl färdig curd.

Pajskal
Blanda socker, vaniljsocker och vetemjöl i en skål. Tillsätt smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i tablettformarna. Låt degen vila i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Nagga pajdegen och färdiggrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Montering
Fyll pajskalen med curden och toppa generöst med färska hallon. Dekorera gärna med lite tagetesblommor eller citronmeliss.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Knäckig ananaspaj med citron och kokos

Knäckig päronpaj med brynt smör

Bondkakor - gyllene, knäckiga och sega på samma gång

Rooibosglass - god och läskande teglass utan socker

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm