Vit hasselnötsfudge med Baileys – försvinnande gott

Att smaksätta bakverk eller godis med en krämig, gräddig likör är en riktig fullträff. Smaken av alkohol försvinner till stor del medan tonerna av gräddkola, vanilj och choklad träder fram. Prova denna hasselnötsfudge gjord på vit choklad och Baileys. Hejdundrande god! Perfekt att bjuda på till julbordets dessertbuffé.

Receptet är framtaget av konditorn Tea Malmegård i samarbete med Baileys. Precis lagom till jul arrangerade Baileys en magisk julgodisverkstad. Det var öppet för allmänheten och en plats kostade ynka 200 kronor. Deltagarna fick skapa kola, fudge och tryfflar som sedan packades i fina askar. Allt fick tas med hem. Behöver jag säga att det blev ljuvligt gott?

Hasselnötsfudge med Baileys Vit hasselnötsfudge med Baileys

Baileys och islatte

Bakning och julgodis med vit choklad och Baileys

Hasselnötsfudge med Baileys

 

Ingredienser:

250 g kondenserad mjölk
150 g Baileys
650 g vit chokkad
200 g hasselnötter
En nypa salt

 

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt i micro eller i ett vattenbad. Häll kondenserad mjölk och Baileys i en kastrull och värm försiktigt. Häll Baileysblandningen över den smälta chokladen och rör om. Vänd ner nötter och salt.
Häll smeten i en form med raka kanter (t. ex. liten ugnsform) klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i en timme i kylen eller i rumstemperatur över natten så att fudgen sätter sig.
Lyft ut fudgen med bakplåtspappret och lägg på en skärbräda. Skär i jämna bitar och förvara svalt.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Drömgod smörig kola med Baileys - succé bland gottegrisar

Saffransmandelkaka med citron och brynt smör - gott till jul

Tre juldesserter med wow-känsla

Lyxiga pralinkulor med marsipan, päron och cognac

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm