Gott fröknäcke med havre och örter

Att börja dagen med en stadig frukost är ett måste för mig. Ett gott fröknäcke är en av favoriterna på frukostbordet. Måste därför tipsa om ett gott och nytt fröknäcke från Göteborgs Utvalda. De har till och med varit så generösa så att de delat sitt recept på förpackningen, ni hittar samma recept längre ner i detta inlägg.

gott fröknäcke Göteborgs Utvalda

Brödet är både knäckigt, matigt och smakrikt. Det är bakat på havre vilket gör det fantastiskt gott. Det behövs inte så mycket mer än lite smör, ost och någon färsk grönsak på toppen för att fullända hela frukosten. Förutom gott fröknäcke hittar ni fler produkter från Göteborgs Utvalda på deras sida.

gott fröknäcke

Gott fröknäcke med havre och örter

2 plåtar

 

Ingredienser:
6 dl havregryn
1 dl vetekli
1 tsk havssalt
4 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1 tsk torkade örter
1 dl solrosolja
7 dl vatten

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 grader (gärna varmluftsugn).
Blanda ihop alla ingredienser. Låt blandningen stå i rumstemperatur i ca 15 minuter.
Bred ut blandningen tunt på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper. Bre så tunt som möjligt.
Baka båda plåtarna i ugn i cirka 10 minuter. Ta ut plåtarna och skär till önskad storlek på knäckebröden. Ställ sedan tillbaka plåtarna i ugnen och baka i ytterligare 60 minuter.
Ta ut bröden och låt dem svalna på galler.

Vid behov kan knäckebröden eftertorkas i ugn på cirka 100 grader med ugnsluckan på glänt.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Mackmyra tioårig whisky nu på Systembolaget

Rabarber och jordgubbspaj med mandel

Perfekt rostbröd till frukost - Rosta & Dela!

Lyckad korvbricka med smarriga korvar och tillbehör

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm