Päronkaka med mandelmjöl och kardemumma

Lättbakad och saftig är denna päronkaka med mandelmjöl. Perfekt att baka när man har några småbruna päron i skafferiet. Det är när päronen börjar få de där bruna fläckarna som de får den härligaste sötman.

Jag är väldigt förtjust i kakor som går snabbt att göra. Det är väldigt smidigt när man får spontanbesök. Den här kakan är precis en sån. Dessutom blir den saftig och man behöver inte oroa sig för att den ska bli torr.

saftig päronkaka med mandel Päronkaka med mandel och kardemumma

Kakan kommer att smaka olika beroende på vilken sorts päron du använder. Jag blandar gärna olika sorter i min kaka. Päronkakan smakar bra även två dagar efter bakningen.

Päronkaka med mandelmjöl

Päronkaka med mandelmjöl och kardemumma

 

Ingredienser:
2 ägg
2 dl rörsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1,5 tsk mortlad kardemumma
50 g smör (rumstempererat)
2-3 päron
flagad mandel

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en rund form, ca 23-24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. I med det rumsvarma smöret och fortsätt vispa.
Vänd ner vetemjöl, mandelmjöl och kardemumma. Rör om försiktigt.
Skala, kärna ur och skiva päronen.
Häll smeten i formen, bred ut den jämnt. Stick ner päronskivorna i smeten.
Grädda mitt i ugnen i cirka 23-25 minuter.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Gott fröknäcke med havre och örter

Munksemlan - årets godaste version av traditionell semla

Roald Dahl Choklad - nyhet för chokladälskare

Veganska och glutenfria småkakor med sylt

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm