Auberginepizza – himmelska glutenfria minipizzor

En av mina mest omtyckta förrätter är de här små auberginpizzorna. De kräver få ingredienser och blir ändå världens godaste auberginepizza. En god tomatsås är den viktigaste basen. Recept på en egen snabbfixad och god tomatsås hittar du också längre ner.Auberginepizza

Auberginesäsongen brukar vara under april-maj och juli-augusti. Aubergines brukar ändå gå att få tag på i butik under större delen av året. En säsongskalender över frukt och grönt hittar du här.

Auberginepizza i ugn

Auberginepizza

ca 10 minipizzor

1 aubergine
1 paket mozzarella (ca 125 g)
Tomatsås (recept nedan)
Riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Basilika (färsk)
Salt
Peppar

 

Tomatsås recept

3 msk tomatpure
1,5 tsk oregano
1/2 tsk balsamvinäger
1/2 tsk honung
Svartpeppar
Tabasco, några droppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva auberginen i 0,5 – 1 cm tjocka skivor  och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite salt och peppar. Sätt in plåten i ugnen i ca 13-15 minuter.

Ta ut plåten och klicka på tomatsås på varje aubergineskiva. Lägg på mozzarella och färsk basilika. Toppa med lite riven ost. Skjutsa sen in allt i ugnen igen. Pizzorna är klara när osten smält och fått lite färg, cirka 5-7 minuter. Ge osten lite extra fin färg genom att köra ugnens grillfunktion sista 2 minuterna.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Rödbetstartar med pepparrotskräm och krasseolja

Friterade kycklingkroketter - smart om du har kyckling över

Festlig smörgåstårta med avokado och sockerärtor

Bananpannkaka för barn och vuxna

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm