Chiligryta à la Tommy Myllymäki

Den här chiligrytan är underbart god. Den tar ca 3-4 timmar att tillaga. Lika bra att göra två satser på en gång, för den går snabbt åt! Gör den gärna dagen innan. Den håller sig cirka 4 dagar i kylen och det går även bra att frysa in.

Chiligryta

Det är MatHem som bjuder på receptet genom sitt samarbete med Tommy Myllymäki. Chiligrytan är faktiskt en av middagsrätterna som finns i MatHems Matkasse i vecka 8.

Tommy Myllymäkis lördagschili

Ingredienser Chili:

Ca 800 gram högrev i
tärningar
2 gula lökar grovt hackade
4 vitlöksklyftor skivade
1 röd chilipeppar skivad
med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
3 dl vatten
Salt
Olivolja
½ kruka persilja

Tillbehör:
3 dl gräddfil
½ pkt mjukt bröd
Smör
½ gurka i stavar


Gör så här:

1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och
skiva chilipepparn.
3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta.
Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpure. Stek
ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills
det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.
4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär
dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda
sidor i lite smör i en varm stekpanna.
Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och
servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Guiden för mat och dryck på dop eller namnceremoni

Biff tataki med rostad vitlök och teriyakimajonnäs

Grön gazpacho med färska örter och gurka

Fläskkotletter i dragonsås med grönkålssallad

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm