Currykyckling med ugnsrostad broccoli – barnvänligt och gott

Kyckling med curry är “nam nam kyckling” enligt min tvååring. Den är saftig, kryddad med goda smaker utan att det blir för starkt. Sonen hade lätt kunnat äta denna currykyckling flera dagar i veckan. Det är dessutom en rätt som lagar sig själv i ugnen, perfekt för den upptagna familjen. Det behövs bara kokas lite ris till. Ugnsrostad broccoli är riktigt gott, och enkelt att göra. Det är däremot något som brukar gå mindre bra hem hos sonen.

IMG_7473

currykyckling middag till barnIMG_7497

Currykyckling med rostad broccoli

4 portioner 

Ingredienser kyckling: 
ca 600 g färsk kycklingfilé (jag använder Kronfågel)
1 msk curry
2 msk olivolja
2 tsk timjan
1 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

 

Ingredienser broccoli: 
1 broccoli
2 msk olivolja
1 krm salt

 

Kyckling – gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Blanda curry, olivolja, timjan, honung salt och svartpeppar i en bunke. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden. Lägg filéerna i bunken och vänd runt bitarna så att de täcks ordentligt av marinaden. Lägg kycklingen på plåten.

 

Broccoli – gör så här:

Blanda olivolja och salt i en bunke. Skär broccolin i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt så att oljan täcker broccolin. Lägg över broccolin på plåten vid sidan av kycklingen.

Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 grader för att behålla saftigheten.

Servera med nykokt basmatiris.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Kalkonpanna med dijonsenap och dragon

Köttfärslimpa med timjan, sås och potatis

Stuvad potatis med dill och purjolök

Grön currygryta med lax, koriander och sesamfrön

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm