Fransk potatissallad med majrova och friterad kapris

En stor favorit bland mina potatissallader är just denna! En fransk potatissallad med majrova och friterad kapris. Mumma! Det blir så otroligt gott när man rostar potatisen och majrovan i ugnen. Jag gillar också att göra mindre bitar av rotfrukterna, så att de blandar sig bättre.

Vill du prova några andra potatissallader finns det två toppenrecept till: Krämig potatissallad med färskpotatis och Potatissallad med parmesandressing.

somrig potatissallad med kapris

fransk potatissallad med friterad kapris

potatissallad med morot och majrova

Fransk potatissallad med majrova och friterad kapris

4 portioner 

 

Ingredienser potatissallad:
1 kg kokpotatis alt. färskpotatis 
2 majrovor
3 morötter
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2-3 msk olivolja
1 tsk salt
1 burk kapris
Rapsolja till fritering

 

Ingredienser dressing:
1 kruka gräslök
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matyoghurt
1 msk torkad dragon
1 msk dijonsenap
svartpeppar från kvarn
1 tsk salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala majrovor, morötter och potatis (om du använder färskpotatis behöver du bara skrubba, inte skala den). Skär allt i ca 2×2 cm stora tärningar.

Häll olivoljan i en stor skål. Blanda ned timjan, rosmarin och salt. Lägg i rotfruktsbitarna och rör runt så att alla bitar täcks med oljan. Lägg över allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in plåten högt upp i ugnen och tillaga i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.

Friterad kapris: Lägg kaprisen i en sil och låt rinna av ordentligt. Gärna ca 30 minuter. Hetta upp rikligt med rapsolja (eller annan neutral olja) i en stekpanna och fritera kaprisen i några minuter, tills den blir krispig. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper, ända tills servering.

 

Dressing: Finhacka gräslöken och lägg i en salladsskål. Blanda ner matyoghurt, dragon, dijonsenap, vintvinsvinäger och salt. Smaaka av med lite nymald svartpeppar

Vänd ner de rostade rotfrukterna i salladsskålen. Vänd runt försiktigt så att de blandas med dressingen. Toppa med friterad kapris.

 

Servera gärna potatissalladen till rostbiff eller grillad kyckling.

 

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Currykyckling med ugnsrostad broccoli - barnvänligt och gott

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm