Grönkålssallad med granatäpple – gott och juligt

Gör en härlig vintersallad i julens färger. Granatäpplets lysande röda färg gör sig riktigt vacker mot grönkålens djupt gröna ton. Servera gärna denna grönkålssallad med granatäpple till julskinkan.

Det blir inte bara fint utan även jättegott! Krispig grönkål, sötsyrligt äpple och knapriga mandlar tillsammans med toner av citrus och granatäpple är en ljuvlig kombo! Hos oss är vår grönkålssallad ett återkommande inslag varje år. Ingen jul utan den. Och missa inte heller receptet på denna äppelchutney som är ljuvligt god till julskinkan. Perfekt ihop med grönkålssalladen.

grönkålssallad med granatäpple

julig sallad med grönkål och granatäpple

Grönkålssallad med granatäpple

8-10 portioner

Ingredienser:
250 g grönkål
1 dl skållad mandel
1/2 granatäpple, alt. 1 dl frysta granatäppelkärnor
1 fast äpple, sött
2 msk citronjuice, färskpressad
1 msk apelsinjuice, färskpressad
1 dl olivolja
salt

 

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna från grönkålen och strimla den i mindre bitar.
Rör ihop dressingen genom att blanda citronjuice, apelsinjuice, olivolja och lite salt. Massera grönkålen med dressingen, använd gärna händerna.

Plocka ut granatäppelkärnorna (använder du frysta granatäppelkärnor bör du lägga dessa i en sil 1-2 h innan så att de hinner tina och rinna av).
Hacka den skållade mandeln i mindre bitar. Skala äpplet och skär det i tärningar.

Strö mandel, granatäppelkärnor och äppeltärningar över grönkålen. Blanda om försiktigt.

Servera och njut av både färg och smak!

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Äppelchutney med chili och stjärnanis - gott till skinkan

Klassisk griljering av julskinka - så gör du

Kycklingpastej - krämig och lyxig

Rostade kastanjer med citron- och rosmarinsmör

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm