Havreplättar med hasselnötscreme med havssalt och lakrits

Jag är barnsligt förtjust i plättar och pannkakor. Det tråkiga är att det tar lite tid att steka dem. Men sen är belöningen så härlig, att bara få sitta och frossa i pannkakor och plättar med flera goda tillbehör gör mig så glad. Jag har nyligen upptäckt den mest fantastiska hasselnötscremen. Den är gjord på bara naturliga ingredienser och innehåller även havssalt och lakrits. Helt ljuvligt god till nystekta plättar tillsammans med bär.

IMG_1445 IMG_1447

Nygjorda plättar i hög som bara väntar på att serveras.

IMG_1455

Mörk choklad och hasselnötscréme med havssalt och lakrits. Så ljuvlig, så härligt krämig chokladcréme med lakrits från Abruzzo och havssalt från Cervia. Den är farligt god och jag brukar peta i mig en och annan sked innan burken ens hinner hamna på bordet. Krämen borde finnas i alla butiker men här hittar du alla aktuella inköpsställen för Gardini. Hittar du den inte i en butik nära dig så finns den i Berikssons webbutik.

IMG_1478

Vill man ha det ännu sötare så är honung också gott att ringla över plättarna.

 

Havreplättar med hasselnötscreme och lakrits

1-2 portioner, beroende på hur hungrig man är

Ingredienser:
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl havremjölk/havredryck

 

Gör så här:
Häll ner allt i en bunke och vispa med elvisp. Stek i het plättpanna eller vanlig stekpanna.
Håll varma i ugn på 80 grader tills det är dags att servera.
Servera med färska bär och hasselnötscreme med choklad och lakrits.
Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Potatissallad med parmesandressing

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm