Kalkonpanna med dijonsenap och dragon

Smarrig och lättlagad kalkonpanna är en perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Kalkonpannan blir till och med godare dagen efter då den fått stå till sig lite. Perfekt rätt för matlådan. Dessutom gick den hem hos sonen som är lite över två år.

kalkonpanna med dijonsenapkalkonpanna med dragon

Kalkonpanna med dijonsenap och dragon

4 portioner 

Ingredienser Kalkonpanna:
550-600 g kalkonbröstfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk + 1 krm salt
1/2 msk torkad dragon
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 tärning kycklingbuljong
svartpeppar från kvarn
1 krm socker

 

Till servering: 
Jasminris (4 portioner)
Dragon, 1 tsk torkad eller 2 tsk färsk

 

Kalkonpanna – Gör så här:

Tvätta och klyfta champinjonerna. Skala och klyfta löken. Skär kalkonfilén i mindre bitar, ca 2×3 cm.

Hetta upp olja i en traktörpanna eller annan stekgryta. Stek kalkonen på hög värme i 1-2 minuter. Tillsätt champinjoner, lök, två pressade vitlöksklyftor, torkad dragon, 1 tsk salt och lite nymalen svartpeppar. Fräs i 3 minuter.

Pudra över vetemjöl och vispa ner grädde och mjölk. Smula buljongtärningen och lägg i smulet i grytan tillsammans med dijonsenap, socker och 1 krm salt. Sjud i ca 5-6 minuter, tills kalkonen är genomstekt. Innertemperaturen ska då ligga på 71-72 grader.

 

Servering – Gör så här:

Koka riset och servera det tillsamman med kalkonpannan. Strö torkad eller färsk dragon över.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Köttfärslimpa med timjan, sås och potatis

Stuvad potatis med dill och purjolök

Grön currygryta med lax, koriander och sesamfrön

Torsk i ostsås och fänkålssallad - Rekordsnabb vardagsmiddag

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm