Klassisk griljering av julskinka – så gör du

Griljering av julskinka är en rätt mysig tradition. Det kräver inte någon större insats och tar bara cirka 15 minuter att göra. Här är receptet på en klassisk griljering med senap. Jag har valt att blanda strömjölet med lite lakritspulver. Det smakar inte så mycket lakrits, utan det ger en lite sötaktig ton som passar till senapsblandningen.

Vill du testa något annorlunda kan du ta en titt på min pepparkaksgriljering eller en rolls-royce-variant a la lyxgriljering.

Det roligaste kring julskinkan tycker jag är alla tillbehören. Jag serverar gärna min krispiga grönkålssallad med granatäpple och mandel till. Höjdpunkten är nog ändå äppelchutneyn med chili. Den är ett måste till julskinkan varje år.
Klassisk griljering av julskinka

Traditionell griljering av julskinka

griljera julskinkan med senap och lakrits

äppelchutney till julskinka

julskinka med goda tillbehör

griljering med muscavadosocker och senap

Klassisk griljering med senap

Till en rimmad kokt skinka. 

 

Ingredienser:
2 äggulor
2 msk muscavadosocker
0,75 dl skånsk senap
0,25 dl Dijonsenap
1 dl ströbröd
2 krm lakritspulver (valfritt)
hela kryddnejlikor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Rör äggulor, senap och socker till en jämn smet. Pensla blandningen på skinkan.
Blanda ströbröd med lakritspulver och strö över skinkan.
Sätt i kryddnejlikorna.
Griljera i 10-15 minuter. Passa noga! Står skinkan i för länge så blir den torr.
Ta ut och låt svalna. Skär upp i tunna skivor och njut på mackan tillsammans med äppelchutney och en grönkålssallad vid sidan om.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Äppelchutney med chili och stjärnanis - gott till skinkan

Grönkålssallad med granatäpple - gott och juligt

Kycklingpastej - krämig och lyxig

Rostade kastanjer med citron- och rosmarinsmör

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm