Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

En riktigt krämig kycklinglasagne och ett gott rödvin kan göra underverk. Färsk kycklinginnerfilé, svensk fågel så klart, lite timjan, lite yoghurt, vitlök, sambal… och du är nästan i mål.

Lite förberedelser krävs, men ett glas rött (minst) till kocken som rör i grytorna så går allt som en dans. Räkna med 40-45 minuter med alla förberedelser. Du hinner dessutom ta hand om disken och fixa en schyst grönsallad medan lasagnen gottar till sig i ugnen. Perfekt vardagsmiddag.

Krämig kycklinglasagne och Drostdy-Hof

Matchande rödvin till denna rätt: Drostdy-Hof Cape Red Shiraz Merlot. Vinet är gjort på druvorna Shiraz och Merlot, det doftar och smakar bär och har inslag av färska örter. En riktigt god kombo, krämig kycklinglasagne och ett glas bärigt rödvin.

Krämig kycklinglasagne

kycklinglasagne med timjan och rödvin

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

4-5 portioner 

 

Ingredienser:
200 g färska lasagneplattor
1 röd paprika
450 g (ca) Kronfågel kycklinginnerfilé
1 bananschalottenlök
1 zucchini
400 g pizzasås (jag använder Mutti)
75 g riven västerbottensost
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 dl turkisk yoghurt
olivolja till stekning

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tärna zucchinin och paprikan. Skär bananschalottenlöken i tunna skivor. Skär kycklinginnerfilén i mindre bitar.
Hetta upp olja i en traktörpanna eller stekgryta. Lägg i grönsakerna och pressa i vitlöksklyftorna. Stek på hög värme i 4-5 min. Lägg över grönsakerna på ett fat.

Häll i en matsked olivolja i samma panna. Stek kycklingen på hög värme med timjan, paprikapulver och salt i 2-3 min. Lägg i de stekta grönsakerna i pannan. Tillsätt sambal oelek, pizzasås och turkisk yoghurt. Låt det hela sjuda i ca 3-4 min.

Smörj en ugnsform (ca 20×30 cm). Varva kycklingröran med lasagneplattor. Börja med kycklingröra, sedan plattor. Det översta lagret ska vara kycklingsås. Toppa sedan med riven Västerbottensost.

Skjutsa in formen högt upp i ugnen och gratinera i ca 18-20 min.

 

Servera lasagnen med en god grönsallad.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Potatissallad med parmesandressing

Sesam- och wasabistekt torsk med risnudlar och sojasås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm