Papayasallad med kycklingspett och kokosris


Det är så vansinnigt gott med papayasallad. Lite smarrigt kokosris och goda grillade kycklingspett till och middagen får en härlig karibisk känsla.

I detta recept har jag tagit en genväg och använt färdiglagade kycklingspett som är en nyhet från Kronfågel. De är färdiga att äta precis som de är, men blir ännu godare om man snabbt vänder dem på grillen. Middagen tar bara 20 minuter att göra om man följer receptet.

Kyckling med kokosris

Kycklingspetten köps färdiglagade i butikernas delidisk. De är gjorda av kycklingbröstfilé från svenska gårdar och finns i fem smaker. Godast blir de att grilla på så att man får en god rökig smak. Annars värms de kort i ugn, bara i 10 minuter på 150 grader. Mikro funkar också. Mer inspiration om Kronfågels kycklingspett hittar du här.

Papayasallad med kokosris och kycklingspett Papayasallad

Kycklingspett med papayasallad och kokosris

 

Ingredienser Kokosris
2 dl ris (Garant)
3 dl kokosmjölk
1/2 lime, zest
1-2 krm salt

 

Kokosris – gör så här

Skölj riset noga. Koka upp kokosmjölk med salt. Lägg i riset och minska till låg värme. Låt småputtra under lock i 12 minuter. Lägg i limezesten efter halva koktiden. När riset har kokat klart låter du det stå och dra i cirka 5-10 minuter. Det ska vara krämigt och ingen vätska ska finnas kvar.

 

Ingredienser Papayasallad
3 dl färsk papaya
2 avokado
1 gurka
2 salladslökar
1 jalapeno
1/2 dl koriander
2 matskedar färskpressad limesaft
1/2-1 msk flytande honung

 

Papayasallad – gör så här

Skär papaya och avokado i tärningar. Skala gurkan, ta bort kärnhuset och skär resten i tärningar. Skiva salladslöken i cirka 3-5 mm tjocka skivor. Skiva jalapenon tunt. Riv eller skär koriandern i mindre bitar (använd endast bladen), hacka inte! Lägg allt i en skål och rör runt försiktigt. Täck med ett lock/plast tills dressingen är klar.
Blanda limesaft med honung. Smaka av hur söt du vill ha såsen. Häll dressingen över salladen. Blanda om försiktigt och låt stå och dra ca 15-20 minuter innan servering så att papayan suger åt sig dressingen.

OBS! Om du har papayabitar som är mindre söta (de kan ha en liten bitter ton) kan du lägga dessa åt sidan och låta marinera i en del av dressingen (låt dra ca 5-10 minuter). Vänd sedan ner bitarna tillsammans med den resterande dressingen i salladen.

 

Ingredienser Snabba Sweet Chili Kycklingspett
Kycklingspett Sweet Chili från Kronfågel (finns i delidisken i livsmedelsbutikerna)

 

Kycklingspett – gör så här

Kycklingspetten är färdiglagade och kan ätas kalla. Godast blir det om de får sig en snabb uppvärmning på grillen och får lite grillsmak. Annars kan de värmas i ugn eller mikro. Värmer du i ugn sätter du in spetten på 150 grader i tio minuter.

Share on FacebookPin on Pinterest

2 on "Papayasallad med kycklingspett och kokosris"

Notifiera mig
avatar

Sortera efter:   Senaste | Äldre | Flest röster
Kinna
Gäst
1 månad 21 dagar sen

Superfint blogginlägg. Jag blev jättesugen på att göra sallad med spett. =)
Skoj att se din fina nya design på bloggen. Förstår att du lagt mycket krut på det!

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Bananpannkaka för barn och vuxna

Mackmyra tioårig whisky nu på Systembolaget

Perfekt rostbröd till frukost - Rosta & Dela!

Lyckad korvbricka med smarriga korvar och tillbehör

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm