Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Potatissallad med färskpotatis är riktigt gott och synd att missa när det är säsong för de små rackarna. Dragonsåsen är dessutom en riktig hit. Potatissalladen passar jättebra till kycklingfilé. I receptet finns det en god marinad till kycklingen som är lätt att göra och smakar gott ihop med potatissalladen.

potatissallad med dragonsås

potatissallad med färskpotatis

potatissallad med dragon och kapris

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

4 portioner

 

Ingredienser potatissallad:
1 kg färskpotatis
1 röd paprika
5-6 rädisor
1/2 purjolök (den vita delen)
1 fp sockerärtor
40 g italiensk salladsmix
1 msk skånsk senap
1/2 dl kapris i lag
1 dl olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar från kvarn

 

Ingredienser dragonsås:  
2 dl smetana
1 msk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar från kvarn

 

Ingredienser kyckling: 
600 g kycklingfilé
1 msk oregano
1 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

 

Potatissallad – Gör så här:

Skrubba eller skala potatisen och skär den i 2 cm breda bitar. Koka potatisen mjuk i ca 10-15 minuter. Låt kaprisen rinna av i en sil.

Tärna paprikan, ansa och kvarta rädisorna. Strimla purjolöken och sockerärtorna. Rör ihop olovolja, vitvinsvinäger, senap, salt och svartpeppar i en salladsskål. Vänd ner potatisen, grönsakerna, salladsmixen och den avrunna kaprisen.

 

Dragonsås – Gör så här:

Blanda smetana, dragon, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i en skål. Ställ kallt till servering.

 

Kyckling – Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd ner kycklingfilén och massera in marinaden. Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kycklingen är helt klar vid 72 grader innertemperatur. För att få saftiga kycklingfiléer är det bra att ta ut dem redan vid 70 grader och låta kycklingen stå till sig en stund utanför ugnen. Skär upp filéerna i skivor efter några minuter.

 

Servera dragonsåsen till potatissalladen.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Köttfärslimpa med timjan, sås och potatis

Stuvad potatis med dill och purjolök

Grön currygryta med lax, koriander och sesamfrön

Torsk i ostsås och fänkålssallad - Rekordsnabb vardagsmiddag

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm