Potatissallad med parmesandressing

Sommaren är den perfekta tiden att äta smarriga potatissallader. Det blir dessutom otroligt gott när man rostar potatisen istället för att koka den. En riktig höjdpunkt är denna potatissallad med parmesandressing. Den gör sig lika bra en vardagskväll, som till midsommarlunchen. Servera gärna salladen till grillad kyckling.

Potatissallad med parmesan i dressing

potatissallad med parmesandressing

Potatissallad med parmesandressing och rosmarin

4 portioner 

Ingredienser potatissallad:
1 romansallad
1 kg småpotatis
2 msk olivolja
1,5 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
svartpeppar från kvarn
1 ask cocktailtomater
1 rödlök

 

Ingredienser parmesandressing:
50 g riven parmesan
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 tsk dijonsenap
svartpeppar från kvarn

 

Potatissallad – Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt, rosmarin och lite svartpeppar i en större bunke. Tvätta och halvera potatisen, behåll skalet på. Lägg potatisen i bunken och blandarunt så att alla potatisar täcks med olja. Lägg potatisen på plåten och rosta dem mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills potatisen är klar.

Ta ut potatisen och låt svalna. Halvera tomaterna, skriva rödlöken tunt och bryt romansalladen i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda ner den rostade potatisen och parmesandressingen. Vänd runt försiktigt.

 

Parmesandressing – Gör så här:

Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg alla ingredienserna i en bunke. Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Sesam- och wasabistekt torsk med risnudlar och sojasås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm