Frasigaste våfflorna

De här våfflorna blir riktigt frasiga. Så där ordentligt krispiga, även om de fått ligga ett tag och hunnit kallna. Vi gjorde våfflorna senast till vår årliga våffelbrunch och fick kommentarer som “bästa våfflorna någonsin”. I år överraskade vi våra vänner med två smaker: vanlig våffelsmet och en smaksatt med kardemumma.
IMG_5125Två sorters smetar. En vanlig och en smaksatt med kardemumma.

IMG_5126

Ett väldigt gott och salt serveringspålägg till våfflan är knaperstekt bacon, Brie och basilika. Vi bjöd också på förrättsvåfflor med löjrom, creme fraiche, röd lök och dill.

IMG_5130

Det blev även semmelvåfflor perioden till ära. De blev väldigt populära bland gästerna. Flera vänner tyckte att det var bästa semmelvarianten som de någonsin ätit. Vill du göra egen mandelmassa hittar du vårt recept på lyxigt krämig mandelmassa i bloggen.

Härligt frasiga våfflor

10 stycken

3,25 dl vetemjöl
2,75 dl mineralvatten
1 nypa flingsalt
4 dl vispgrädde
smör

Vill du smaksätta våfflorna med kardemumma blandar du 1 msk mortlad kardemumma med mjölet och följer sedan receptet.

Gör så här:
Blanda mineralvatten, mjöl och salt till en jämn smet.
Vispa grädden hårt och vänd ned i smeten. Rör om försiktigt.
Låt en klick smör smälta i våffeljärnet och grädda sedan våfflan.
Ta ut våfflorna och låt vila på ett galler.

Servera med söta eller salta tillbehör. I semmeltider passar det fint med hemmagjord manelmassa och lättvispad grädde till. Det blir en alldeles härlig semmelvariant, frasig och löjligt god.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Kalkonpanna med dijonsenap och dragon

Köttfärslimpa med timjan, sås och potatis

Stuvad potatis med dill och purjolök

Grön currygryta med lax, koriander och sesamfrön

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm