Rostad rödbetssoppa – enkelt, gott och väldigt vackert

Det här är en underbart god rödbetssoppa som också är väldigt vacker att servera. Soppan får en extra smakpiff då rödbetorna rostas innan de blandas i soppan. Soppan passar väldigt bra att serveras  tillsammans med ångbakat bröd med oregano. Recept på ett gott ångbakat bröd hittar du här: Ångbakat bröd med oregano.

enkel och matig rödbetssoppaRostad rödbetssoppaIMG_2184

Rostad Rödbetssoppa

4 portioner

Ingredienser:
500 gram rödbetor
1/2 vitlök (cirka 6 klyftor)
2 potatisar
1 gul lök
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 1/2 dl grädde eller crème fraîche
Salt
Svartpeppar
Timjan

Till servering:
Crème fraîche

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna och dela i mindre bitar. Använd gärna tunna plasthandskar så slipper du bli röd om fingrarna.

Fördela rödbetsbitarna på en oljad ugnsplåt, salta och strö över timjan. Lägg även den halva oskalade vitlöken på plåten. Rosta i cirka 20 minuter tills rödbetorna är mjuka.
Skala och hacka den gula löken. Skala potatisarna och tärna dem.

Fräs löken i olja i en kastrull tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vatten, buljong och potatis. Koka tills potatisen blir mjuk. Tillsätt de rostade rödbetorna. Skala den rostade vitlöken och tillsätt den i soppan.

Mixa soppan slät, eller så att det blir små bitar kvar.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och timjan.

Servera med crème fraîche vid sidan av och ett gott bröd.

 

Receptet är skapat av Eveline och Amanda bakom bloggen Våra oköttsliga lustar.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Tapenade - smarrig och snabbfixad röra med oliver

Köttfärs- och vitkålspanna - mustig och god vardagsmiddag

Friterad hasselbackspotatis - den godaste jag ätit

Äppelchutney med chili och stjärnanis - gott till skinkan

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm