Sesam- och wasabistekt torsk med risnudlar och sojasås

Denna rätt är perfekt när du vill lyxa till det i vardagen och samtidigt har ganska lite tid. Sesam- och wasabistekt torsk är fantastiskt gott och lite kryddstarkt. Det tar cirka 30-40 min att laga. Själva hackandet tar längst tid, så är ni två så går det garanterat snabbare.

torsk med wasabi och sesam och pak choi

wasabistekt torsk med pak choi

sesam- och wasabistekt torsk

Sesam- och wasabistekt torsk med risnudlar och sojasås

4 portioner 

Ingredienser:
550-600 g färsk torskrygg
1 tsk salt
2 msk wasabi- och sesamkrydda (Santa Maria har färdig kryddblandning)
125 g salladslök
300 g Pak choi
1 röd chili
25 g fryst ingefära
2 msk japansk soja
1 msk ketchup (kan ersättas med tomatpuré och en liten skvätt honung)
1 vitlöksklyfta
2 tsk socker
1 tsk sambal oelek
1 tsk ättiksprit (12%)
3-4 msk rapsolja

Risnudlar, 4 portioner

 

Ingredienser sojasås: 
1 dl crème fraiche
2 tsk japansk soja
1 vitlöksklyfta
salt

 

Gör så här:

Börja med att göra sojasåsen. Blanda crème fraiche, soja och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt. Ställ i kylen till servering.

Förbered sedan dressingen till rätten. Blanda den frysta ingefäran med ketchup, 2 msk japansk soja, socker, sambal oelek, ättiksprit och en pressad vitlöksklyfta. Ställ åt sidan.

Skiva salladslöken och chilin tunt. Skär Pak Choi grova bitar. Lägg åt sidan.

Koka risnudlarna.

Skär torskryggen i cirka 3×3 cm stora bitar. Krydda bitarna med 1 tsk salt och 2 msk wasabi- och sesamkrydda. Hetta upp ca 2 msk rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek fisken runtom i ca 4 minuter, tills den är klar. Lägg fiskbitarna på ett fat och ställ åt sidan.

Hetta upp lite ny rapsolja i den använda stekpannan. Fräs pak choi, chili och hälften av salladslöken i ca 2-3 min. Vänd ner de kokta risnudlarna och dressingen. Stek i ytterligare 1-2 minuter. Smaka av med lite salt.

Lägg upp risnudlar med grönsaker i djupa skålar. Krydda med lite Wasabi- och sesamkrydda och toppa med några stekta torskbitar, salladslök och sojasås.

Servera gärna med syrliga rädisor till (recept på länken).

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Potatissallad med parmesandressing

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm