Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

En god och snabblagad torskfilé som blir krämig går hem både bland stora och små. Sonen som snart fyller två år äter denna rätt med väldigt god aptit. Den krämiga såsen med citron och purjolök är mild i smaken och kommer på köpet när man lagar torsken. Du behöver inte göra så mycket mer än att blanda ingredienserna, så lagar torsken sig själv i grytan. Snabbt går det också.

krämig torskfile med citron- och purjolökssås

snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

4 portioner 

 

Ingredienser: 
4 portioner basmatiris
600 g färsk torskfilé
1/2 purjolök (den vita delen)
2 dl crème fraiche
2 msk smör
1 citron
3/4 grönsaksbuljongtärning (eller 3/4 msk buljongpulver)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

Koka riset. Ta fram en traktörpanna med lock till fisk + sås.

Skölj och finstrimla den vita delen av purjolöken. Smält smöret i traktörpannan och fräs purjon på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt crème fraiche, vatten, smulad buljongtärning, zesten från 1 citron och saften från 1/2 citron. Låt småputtra på svag värme i 2 minuter.

Klappa av överflödig vätska från torskfilén med lite hushållspapper. Skär torsken i 5 cm breda bitar. Krydda bitarna med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg ner fiskbitarna i pannan och låt sjuda på låg värme under lock i ca 4-5 minuter.

 

Servera torskfilén med nykokt basmatiris.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Currykyckling med ugnsrostad broccoli - barnvänligt och gott

Fransk potatissallad med majrova och friterad kapris

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm