Syrliga rädisor – gott tillbehör till både kött och fisk

De här syrliga rädisorna går inte av för hackor. De passar som tillbehör till både lunchen och middagen, men är även goda att lägga på en matigare macka. Syrliga rädisor går supersnabbt att fixa. Perfekt när man har lite för mycket av varan hemma, när man nu har det. De små rackarna brukar ju snabbt gå åt ändå.

inlagda rädisor

syrliga rädisor

Syrliga rädisor

Ingredienser:
125 g rädisor
2 msk socker
3 msk vatten
1 msk ättiksprit (12%)
1 krm chiliflakes

 

Gör så här:

Skiva rädisorna tunt, använd gärna en mandolin.

Blanda alla ingredienserna till lagen i en skål: socker, vatten, ättiksprit och chiliflakes. Rör ända tills sockret löst sig.
Lägg de skivade rädisorna i skålen med lag och låt stå och dra i ca 30-40 minuter innan servering.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Köttfärslimpa med timjan, sås och potatis

Stuvad potatis med dill och purjolök

Grön currygryta med lax, koriander och sesamfrön

Torsk i ostsås och fänkålssallad - Rekordsnabb vardagsmiddag

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm