Syrliga rädisor – gott tillbehör till både kött och fisk

De här syrliga rädisorna går inte av för hackor. De passar som tillbehör till både lunchen och middagen, men är även goda att lägga på en matigare macka. Syrliga rädisor går supersnabbt att fixa. Perfekt när man har lite för mycket av varan hemma, när man nu har det. De små rackarna brukar ju snabbt gå åt ändå.

inlagda rädisor

syrliga rädisor

Syrliga rädisor

Ingredienser:
125 g rädisor
2 msk socker
3 msk vatten
1 msk ättiksprit (12%)
1 krm chiliflakes

 

Gör så här:

Skiva rädisorna tunt, använd gärna en mandolin.

Blanda alla ingredienserna till lagen i en skål: socker, vatten, ättiksprit och chiliflakes. Rör ända tills sockret löst sig.
Lägg de skivade rädisorna i skålen med lag och låt stå och dra i ca 30-40 minuter innan servering.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Currykyckling med ugnsrostad broccoli - barnvänligt och gott

Fransk potatissallad med majrova och friterad kapris

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm