Tapenade – smarrig och snabbfixad röra med oliver

En god tapenade kräver sina oliver. Väljer man fel sort kan röran smaka bittert eller tråkigt. Det gäller så klart för all matlagning och råvaror. Dock blir det extra tydligt i en röra som innehåller väldigt få ingredienser. Särskilt som i etta fall där oliverna är den huvudsakliga smakbäraren. Nej, det går inte att fuska sig till en bra tapenade!

Jag använder gärna kalamonoliver till min röra. Fontana har dessa på burk, urkärnade och klara. Du hittar de jag använder här: kalamonoliver. Men välj den olivsort som du tycker extra mycket om, då kommer du att få ett gott resultat.

olivröra med kapris på salta kextapenade med kalamonoliver tapenade på svarta oliver och kapris

Tapenade med oliver och kapris

Ingredienser:
130 g kalamonoliver (nettovikt)
22 g kapris i lag (cirka en halv kryddburk)
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
1 krm salt

 

Gör så här:

Lägg oliver och kapris i en sil så att de får rinna av ordentligt. Lägg sedan över i en bunke.

Pressa i vitlöken och häll i olivolja. Mixa grovt. Smaka av röran med salt.

Servera röran på små salta kex eller små toasts. Garnera gärna med smörgåskrasse.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Kikärtspannkakor med avokadoröra - snabbfixat, smarrigt och matigt

Jordärtskockssoppa toppad med bacon och äpple - himmelskt gott

Köttfärs- och vitkålspanna - mustig och god vardagsmiddag

Rostad rödbetssoppa - enkelt, gott och väldigt vackert

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm