Västerbottensost marinerad i rom

Västerbottensost marinerad i rom. Hur gott låter inte det? Osten är en stor favorit här hemma. Den serveras nästan alltid i någon form under julen, påsken och kräftskivan. Oftast blir det en paj eller rakt upp och ner på ostbrickan. Det kan ju bli lite tråkigt i längden. För ett tag sedan fick jag några jättefina recept och helt ny inspiration för hur man kan avnjuta Västerbottensost. Det här receptet kände jag direkt att jag måste prova. Så enkelt! Det hinner man svänga ihop en vardag efter jobbet och lyxa till lite extra på kvällen. Allt som behövs är lite rom, hasselnötter, hjortronsylt och Västerbottensost!

Ost i rom

Västerbottensost marinerad i mörk rom

Serveras tillsammans med hjortronsylt och rostade hasselnötter.

100 g mittbit av Västerbottensost
6 cl lagrad mörk rom
Hjortronsylt
Rostade hasselnötter

Gör så här: 
Lägg osten i en fryspåse tillsammans med rommen, töm ut all luft och knyt igen påsen. Låt osten ligga i rumstemperatur och marinera i 1–2 timmar innan servering. Servera med rostade hasselnötter och hjortronsylt.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Rödbetstartar med pepparrotskräm och krasseolja

Smoothie med spenat och broccoli - grönt och nyttigt

Auberginepizza - himmelska glutenfria minipizzor

Friterade kycklingkroketter - smart om du har kyckling över

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm