Njut av en lyxig Chokladkebab på M.O.A.S

Vad sägs om en lyxig dessertekebab? Har du inte provat denna söta chokladkebab är det hög tid att styra kosan till M.O.A.S och sätta tänderna i denna skapelse.

Kebaben är framtagen av nobelkonditorn Daniel Roos. Bara det gör denna chokladkebab värd att testa. Förutom att konceptet känns lite roligt med en söt kebab så är den faktiskt också väldigt god. Och otroligt mättande.

Kebab med choklad Daniel RoosChokladkebab i Stockholm

Om kebabrestaurangen M.O.A.S

Den lilla tjusiga kebabrestaurangen M.O.A.S startades av Jiray, a.k.a @Kebabspotting på Instagram. Han har verkligen gjort kebabkonst till sin nisch. Under flera år har han rest världen runt och ätit sig igenom “all världens kebaber” för att hitta de bästa.
Även de matiga kebaberna som serveras på restaurangen är lyxiga, väldigt fräscha och smakar riktigt bra.
Kebaberna och rätterna baseras till stor del på Jirays smakupplevelser från många olika länder där han har ätit kebab.

Restaurangen är liten, snyggt inredd och det finns även en liten uteservering sommartid.

Chokladkebab M.O.A.S Stockholm

Vad denna chokladkebab innehåller

Den söta kebaben går under namnet “Bryssel” på menyn. Det söta surdegsbrödet är fyllt med fyra sorters Valrhonachoklad som hyvlats ner (ljus, mörk, blond och vit choklad), tapiocapärlor, passionsfruktscurd, färska och torkade hallon och atzinakrasse.
Balansen mellan de olika smakerna är riktigt bra, det är varken för sött eller för mäktigt. Chokladkebaben är dessutom “lagom saftig”, inget som flyter ut och geggar ner och inga torra historier. En överraskande god dessert.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Mr Cake - Mattias Ljungberg och Roy Fares nya konditori

Jamie's Italian Stockholm - italienskt och barnvänligt

Austin Food Works - smakupplevelse från amerikanska södern

Champagne och glass på Svenskt tenns uteservering

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm