Saftiga kalkonfärsbiffar med timjan är både goda och milda i smaken. Biffarna håller sig några dagar i kylen och passar lika bra till bulgur som till ris. En klick vitlökssås till höjer smakerna lite extra.
Vill du göra lite mer smakrika kalkonfärsbiffar finns det ett jättebra recept på kalkonfärsbiffar med curry.
Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås
4 portioner
Ingredienser kalkonfärsbiffar:
500 g kalkonfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 msk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning
Ingredienser vitlökssås:
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
2 krm salt
Kalkonfärsbiffar – gör så här:
För bäst resultat låter du färsen stå i rumstemperatur ca 30-60 min innan tillagning.
Blanda ägg, ströbröd, timjan, salt och svartpeppar i en bunke. Rör ner kalkonfärs och blanda om ordentligt. Forma till åtta biffar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på medelhög värme i ca 3-4 min per sida.
Vitlökssås – gör så här:
Lägg yoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Blanda i honung och salt.
Servering:
Servera kalkonfärsbiffarna med nykokt ris eller matvete och vitlöksyoghurt.