Egendesignad flaskhållare får ut det sista av favoritsåsen

Ni känner nog igen det där med att vilja få ut det allra sista av favoritsåsen som ligger i flaskans botten. Det absolut sista som känns typ omöjligt att få ut om man inte häller vatten i flaskan. Man gör allt annat för att lyckas, typ ställer flaskan upp och ner i kylen, lutandes mot en massa andra mjölkpaket och smörpaket. I bästa fall kanske man ställer flaskan upp och ner i en kopp. Lösningen här blev en speciell hållare för flaskor.

hållare för flaskor

Som vanligt tog jag tag i sambon och förklarade problemet. Jag som verkligen inte kan skissa får försöka verbalisera så gott det går (det ser värre ut än en teckning som en 4-åring ritat när jag kommer igång). Sambon frågar alltid vad varje streck i mina bilder föreställer. Jag kan faktiskt knappt rita en rak linje. Förstår inte hur jag kunde få femma i bild, än mindre fattar sambon det. På bildlektionerna ingick tack och lov aldrig uppdraget att rita upp en skalenlig bild till en ingenjör i syfte att producera en mojäng. Hur som helst. Jag förklarade och gestikulerade, det är jag å andra sidan väldigt bra på tycker jag själv.

holder for bottles

Sambon klurade och gick till 3D-verkstan och kom hem med en lösning som ni ser på bilden. Det tog några omgångar med olika utskrifter för att få till de perfekta dimensionerna. En hållare för flaskor måste nämligen kunna stå stadigt oavsett hur mycket innehåll som finns i flaskan. När sambon gjorde sin egen skiss så utgick han från mina favoritsåser “Yanuq” som finns på små flaskor. Som ni kan se på bilden så har precis all sås från botten åkt ner till toppen på flaskan. Korken sitter på så klart. Så det är bara att ta ut flaskan ur hållaren, skruva av korken och vips så glider resten av såsen ut. Räcker perfekt till en måltid.

yanuq goda chilisåser

De här chilisåserna har verkligen blivit riktiga favoriter hemma. Fantastiskt goda! Chipotle, jalapeno och den med passionsfrukt är mina favoriter. Ni hittar såserna i Berikssons webshop.

 

Hur gör man en egen hållare för flaskor

Hållaren som sambon gjorde är 3D-printad. Den är utskriven i ett snällt plastmaterial som bryts ned helt naturligt. Det är med andra ord även ofarligt för barn att tugga på dessa. Skissen till flaskhållaren hittar ni på sambons konto på Thingiverse där han samlar sina 3D-projekt. Bara att ladda ner och printa själv om man har tillgång till en 3D-skrivare. Tänk då på att hållaren är anpassad efter omkretsen på Yanuqflaskorna. Du kan behöva justera storleken om du vill använda den till andra flaskor.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter