Ordning bland kaffekapslarna med egendesignad lösning

Vi har haft en Nespressomaskin hemma i flera år. Det är en pryl som jag inte kan eller vill göra mig av med. På helgerna dricker vi gärna bryggkaffe hemma, men ibland och särskilt senare på dagen är det just espresso som jag ofta är sugen på. Eller allra helst en cortado. Jag tycker att de färgglada kaffekapslarna är så fina att förvara i en stor glasburk. Tyvärr står den burken lite opraktiskt till, högst upp på ett skåp. Sambon klurade lite och fixade ihop en snygg behållare för kaffekapslar.

snygg behållare för kaffekapslar

 

Till en början var jag skeptisk till hur lösningen skulle bli när sambon förklarade hur han tänkte göra. Jag visste inte hur materialet skulle se ut. Efter att ha sett några 3D-utskrifter (för helt andra saker) i miljövänlig plast var jag inte direkt övertygad om att det skulle bli en snygg behållare för kaffekapslar. Det visade sig att han inte tänkte 3D-printa denna gång, utan istället laserskära svart plexiglas. Jag tycker att lösningen blev riktigt snygg! Så kul när han kommer hem och överraskar med lösningar som är både smarta och snygga.

snygg behållare för kaffekapslar

Maskinen innan lösningen kommer på.

snygg behållare för kaffekapslar

Så här snyggt blev det när sambon hade satt fast behållaren på kaffemaskinen. Hållaren sitter fast med dubbelhäftande tejp, men om man limmar fast den direkt på maskinen så blir lösningen mer slimmad.

Jag är glad över att det blev en så “liten” lösning för bara 12 kapslar. Precis lagom många att ha framme för en veckas förbrukning hos oss. Resten av kapslarna från Nespresso får ligga kvar i den stora glasburken som står ovanpå väggskåpet. Där ligger de och ser fina ut med sina olika färger.

När man har en liten bebis hemma är det extra smidigt att kunna göra kaffe med en hand. Det är nästan ett måste för att ta sig igenom vissa dagar med extrem sömnbrist. Min favoritkapsel är Dharkan när jag gör en cortado. Dricker jag ren espresso blir det oftast en Rosabaya eller Arpeggio.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck