Den sköna kockkniven kommer från Morakniv

Morakniv som har tillverkat knivar sedan 1600-talet har äntligen tagit fram en serie med köksknivar för hemmakocken. För att hitta den perfekta utformningen på kockkniven har bland annat Johan Jureskog fått vara med och tycka till och känna.

Den nya knivserien består av fem olika knivmodeller. Vi fick klämma och känna på alla knivarna under en presslunch på AG, där Johan bjöd på grishuvud. På Johans restaurang AG får även gästerna använda en Morakniv Steak knife när de äter. De är så himla bra och snygga.

IMG_3269

Den nya knivseriens tyngsta kniv är en rejäl kockkniv som har ett blad på 22 centimeter. Sylvass men med en avfasad spets så att man ska minimera risken för stickskador. Den skär extremt väl, jag har nog aldrig skurit lök så tunt förut! Man har jobbat mycket med knivens vikt för att hitta en perfekt balans. Jag fick lära mig att den brutna ryggen också är en detalj som påverkar balansen.

Knivbladet görs av svenskt stål och skaftet är gjort av björk. Det är en snygg tidlös design som möter kvalitet och funktion.

IMG_3288

Jag tycker att kockknivens skaft ligger skönt i handen utan att glida.

En riktigt bra kniv är ens bästa vän i köket. Perfekta julklappen. Jag älskar när knivarna är helt nya och bladet är så där spegelblankt.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter