Dubbelugnar från Samsung -testa på restaurang Niklas

Restaurang Niklas har tillsammans med Samsung ett nytt samarbete. Resultatet är ett modernt provkök som har utrustats med den senaste tekniken. Jag var med under introduktionskvällen denna vecka och fick prova på att laga mat i köket. Vi som var inbjudna gäster, a k a Samsung Chefs, fick även bjuda in två vänner var till middagen. Otroligt kul!

IMG_2244

Köket är utrustat med bland annat Samsungs dubbelugn som gör det möjligt att tillaga två olika rätter på olika temperaturer i ugnen -samtidigt!

IMG_2288

Mitt team fick ansvara för desserten, en polentakaka med tillbehör. Samsungs dubbelugn fick jag möjlighet att prova under en cookalong i våras. Då fick vi även smaka ett galet gott ångbakat bröd. Bland det godaste bröd som jag har ätit! Brödet hade tillagats i ugnen med ångfunktion. Samma funktion fick vi använda denna kväll för att tillaga torskrygg.

Torskrygg

Fisken blev helt perfekt i konsistensen. Alldeles lagom saftig, mjuk och vällagad.  Till torsken serverades glacerade morötter i olika färger. Fantastiskt gott!

Polentakaka

Så här blev kvällens dessert. En polentakaka med svartvinbärsröra och grädde. Sött och syrligt.

IMG_2281

Så snyggt med fläktar som “göms” i bänkskivan och endast kommer upp när de används.

middag Samsung

Middagen var så där härligt trevlig och spännande. Så som det blir när främmande, nyfikna och matglada personer möts. Jag hade bjudit in både sambon och min mamma. De hade en fantastisk kväll på alla sätt, mamma sa också att hon aldrig ätit en så god torsk i hela sitt liv.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter