Oster Versa – ett kraftmonster i köket

Efter att ha använt Oster Versa i två månader kan jag konstatera att den är helt ovärderlig när man ska mixa. Den slår min gamla KitchenAid med hästlängder. Jag köpte KitchenAid för designens skull, men den har nu åkt ut. En blender ska kunna leverera lena och klumpfria soppor, såser, smoothies och röror. Oster Versa gör detta utan problem och på väldigt kort tid. Motorn i Versan är nästan tre gånger så stark och gör att maskinen orkar mixa längre. Den behöver inte vila lika mycket mellan varven som sina svagare blenderkollegor. Versan har sällan behov av att mixa i flera minuter, den fixar röran galet snabbt. Min cashewnötsmjölk tar bara cirka 30 sekunder att göra!

IMG_6223

Versas kanna är i BPA-free tritan och rymmer 1,9 liter. Det innebär också att den är väldigt lätt, till skillnad mot KitchenAid vars kanna är gjord i tjockt tåligt glas. Glaskannan är visserligen snyggare, men tappar poäng på grund av vikten.

Något som är riktigt gott att mixa ihop är valnötssmör. Det är enkelt när man har ett sådant kraftmonster till hjälp. Nötterna mosas och man behöver endast vid några få tillfällen fösa ner nötmos från kannans insidor mot knivens mitt. Testa gärna mitt recept på krämigt valnötssmör som bara kräver fyra ingredienser.

Oster Versa har nu kommit till flera återförsäljare runtom i Sverige, bland annat Bagaren och Kocken och Kitchentime. Priset ligger på cirka 3 700 kr.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter