Det spirar hos Ica Maxi

Igår var det sommar på ICA Maxis pressvisning. Sommarens trender kring odling och grillning håller i sig, vilket kanske inte är en överraskning 😉 Vi hittade tre nyheter som vi gärna tar med till sommaren:

20130116-164548.jpg

1. Mackmyras egen blandning av grillspån. Största grilltrenden i år är smaksatt kol. Ica har också smakerna körsbär, äpple och hickory. Något som vi också kommer att få se mer av framöver är grillar med detaljer i gjutjärn.

2. Grillbricka. En ny variant till grillwoken. Och så mycket finare. Det är kanske inte så konstigt att vi gillar grillredskap med tanke på att 12% av svenskarna grillar året om, 6 av 10 grillar en gång i veckan under säsong.

3. Eget växthus. Gärna ett större på balkongen och ett mindre i köket.

20130116-164608.jpg

Victoria Skoglund, som själv driver en handelsträdgård, berättade om sin passion för odling. Hon delade med sig av flera användbara tips och gav oss en föraning om sommaren mitt i vitaste vintern. Hon är inte ensam om att vara ett riktigt odlingsfreak, närodlat och ekologiskt blir bara trendigare och trendigare!

Några odlingstips från coachen:

– Använd dig av lerkrukor, de blir bara vackrare och vackrare med åren. Om du vill snabba på processen lite kan du pensla på youhurt blandat med en tesked socker. Ställ krukorna utomhus, gärna fuktigt. På så sätt får man fram det där lite mossiga utseendet efter ungefär en månad

– Odla kryddor hemma. Köp hem färska kryddor och plantera om. Vanlig basilika är otroligt svårodlad. Välj istället Basilika Yemenite, den är lättare att odla och gör sig perfekt som grund i pesto! Tänk på att basilika som blommat kan få en lite bitter smak.

– Använd ett ogräsjärn för att nå ogräsrötterna ordentligt. Det ska vara ett djupt järn så att man får med hela roten. Rensa ofta och på tidigt stadie för bästa resultat.

– Ett riktigt effektivt, om än lite konstigt, odlingstips är att blanda en del kiss med 10 delar vatten. Det får tydligen Pelargoner att blomma som aldrig förr.

 

20130116-164811.jpg

 

Härliga sommarmiljöer hos ICA Maxi:

20130116-164659.jpg

 

 

 

Comments are closed.

Inom - Bra produkter