Efterlängtad flytt till Norra Djurgårdsstaden

Äntligen får vi snart flytta in i vår nya lägenhet i Norra Djurgårdsstaden. Det var nästan ett år sedan som vi praktiskt taget övernattade i en trappuppgång för att ha chans att signa oss för den lägenhet som vi verkligen ville ha, i det nya området. Det var då december och årets första rejäla snöstorm var ett faktum. Flygningar hade ställts in runt hela Europa och det var verkligen svinkallt ute. Vi hade fyra dagar innan fått veta att lägenheterna skulle släppas till försäljning och att vi skulle köa i en halvfärdig fastighet med en träskiva som port. Mitt i natten steg vi upp för att köra ner till området. Bilresan tog 20 minuter och bilen hann inte ens bli varm. Så kallt var det. När vi väl kom fram visade det sig att vi inte var först på plats. Det var tre spekulanter före oss i kön. Alla i dunjackor, mössor och vantar. Paret som köat längst satt i totalt 26 timmar. Vi kunde snabbt konstatera att vi alla var spekulanter på olika lägenheter. Där satt vi tillsammans i många timmar, delade kaffe ur termos, planerade våra kommande lägenheter och skapade en gemensam Facebookgrupp. Under året har vi blivande grannar kommit att lära känna varandra genom den gruppen och kunnat utbyta många idéer och tankar. Nu längtar vi verkligen efter att få flytta in i detta fantastiskt vackra naturområde invid Lill-Jansskogen.

20131030-211727.jpg

Norra Djurgården är så otroligt mysigt och jag kan inte tänka mig något bättre ställe att bo på. Här finns så mycket roliga växter och djur, fåren strövar också fritt.

20131030-211605.jpg

20131030-211622.jpg

20131030-211629.jpg

Mysigt joggingspår som kantas av björkar vid viken. Oj vad jag snart ska utöka antal träningspass utomhus (förhoppningsvis)!

På andra sidan viken ser man vårt hus.

20131030-211641.jpg

All natur runtomkring påminner mig ännu mer om hur viktigt det är att tänka på miljön. Jag gillar hur man har planerat just för detta. Hela Norra Djurgårdsstaden ska genomsyras av miljötänk och hållbarhet. Alla kök är utrustade med en avfallskvarn som förvandlar matrester till råvara för biobränsle. Utanför husen finns flera återvinningsstationer. Man har planerat för relativt få parkeringsplatser i området, parkeringstalet ligger på 0,5. Istället ska man satsa på bättre kollektivtrafik, cykelställ, lånecyklar och bilpooler. Men tyvärr har just prioriteringen av utökad kollektivtrafik i princip uteblivit så här långt. Jag kommer att satsa på en bra cykel, gärna en hybrid som man kan ha både i stan och i naturen. Har ni bra tips så säg till!

 

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
8 År sen

Lyckos er! Det är definitivt ett av de absolut mest underbaraste områdena i Stockholm. Totalt älskar Norra Djurgården. Lätt att cykla eller t o m gå in till stan dessutom.

Inom - Resor och upplevelser