Finaste kak- och våningsfaten i vår

Våningsfat i olika stilar och material syns på alltfler pressvisningar och butiker. Jag är helförtjust i den här typen av serveringsfat och skulle kunna tänka mig att ha hur många varianter som helst hemma. Det är roligt när man blandar olika material och mönster. Här är tre av mina favoriter bland porslinsfaten just nu:  IMG_0674
Jag gillar när våningsfatet avslutas med en kopp. Perfekt om man vill fylla med smågodis, dip eller nötter. Jag gillade det här blåvita fatet från Chili, känns klassiskt och hemtrevligt. Kostar 299 kr.
IMG_0672
Kunde inte låta bli att också falla för faten och tekopparna som stod bredvid. Så otroligt charmiga! Det är Wedgwood som tillverkar, serien heter Cuckoo. Finns att köpa hos Royal Design och kostar 380 kr för en tekopp med fat. Assietter 4 st 917 kr, tekanna 770 kr.

IMG_0691

Det här rejäla och eleganta våningsfatet från Villeroy & Boch blev jag helt kär i. Ställningen är gjord av akaciaträd och är ett riktigt genuint trähantverk. Serien från Villeroy & Boch heter Artesano Original. Faten ingår i serien Artesano Provencal och ställs ovanpå ställningens våningar. Ställningen och faten köps separat och jag såg precis att Villeroy & Boch har kampanj på alla dessa delar just nu. Allt går att köpa till kampanjpris hos Bloomingdales.

kakfat Indiska
Indiskas kakfat i porslin med gröna, lila och röda toner kommer till butikerna i april. Ger en härligt vårig känsla tillsammans med matchande tekoppar.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter