Senaste tekniken för hemmet från Samsung

Samsung hade sitt sommarevent där de presenterade sina nya prylar med ny teknik. Jag uppskattar dessa event mycket då man verkligen får en bra inblick i vad som är det hetaste inom vitvaror, telefoner, dammsugare och andra produkter för hemmet. Enda nackdelen är att man gärna vill ha det mesta, till och med TV’n hade jag gärna bytt ut hemma. Och då är vår TV inte mer än 1,5 år.

IMG_3692

Jag som gillar att laga mat och baka föll verkligen för den här ugnen (NV9900). Förutom ångfunktion och inbyggd termometer kan man kontrollera matlagningen via sin smartphone. Allt som krävs är att man har ugn-appen nedladdad och WiFi. Från appen kan man både styra ugnen samt kontrollera temperaturen på maten. Appen kommer även successivt att fyllas med recept framtagna av stjärnkockar som också har utgått ifrån just denna ugn när de tagit fram recepten. Ugnen kan dessutom rengöra sig själv. Det finns en funktion som värmer upp ugnen till flera hundra grader så att allt fett och smuts blir till aska och faller ner till botten. Bara att borsta ur det sen. Stor vill-ha-faktor på denna! Rekommenderat pris 15 000 kronor.

IMG_3713

På Samsung Curved Smart SUHD TV är skärmen välvd. TV’n har en avancerad nanokristall-teknik och en ny skärmpanel. Utan att gå in i detalj på det tekniska kan jag konstatera att bilden fullkomligen fängslar en. Detaljerna och färgåtergivningen är riktigt skarp! Lite läskigt hur skarpt det kan bli, nästan så att verkligheten bredvid känns lite suddigare i jämförelse. Det går även att dela innehållet från sin smartphone direkt till TV:n på ett smidigt sätt. Finns i storlekarna 48-88 tum, rekommenderat butikspris från 28 000 kronor.

IMG_3718

Det är Samsung som ligger bakom tekniken i IKEAs möbler med trådlös laddning. Praktiskt att bara kunna lägga telefonen på lampfoten för att ladda den. Så föreställer jag mig mitt hem snart, i princip helt sladdfritt. Sladdar är bland det fulaste jag vet. Tyvärr funkar tekniken bara med telefoner från Samsung än så länge.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter