Svart flytande koltvål från Apotheke

Det kom ett underbart paket med svart flytande koltvål, en lotion med citrongräs och en fast tvål med grapefrukt och havre. Jag föll som en fura för de olika doftkombinationerna och sprang direkt och köpte ett doftljus. Produkterna från Apotheke är nya på den svenska marknaden och jag har blivit helt förälskad i dem. Det spelar ingen roll om det är lotion, doftljus, flytande eller fast tvål. Jag har blivit galen i alla!

IMG_2154

Förpackningarna är riktigt eleganta och passar faktiskt både i mitt kök och badrum. Flaskorna med lotion och flytande tvål är gjorda i matt glas och känns väldigt exklusiva. Jag älskar den stilrena och tidlösa looken! Dessa får gärna stå framme, annars brukar jag hälla över flytande tvålar till andra designade behållare. Den fasta tvålen Grapefruit innehåller citrongräs och havre och är väldigt skön att tvätta händerna med. Den känns mjuk och krämig och doftar väldigt fräscht. En perfekt handtvål.

Produkterna innehåller bara naturliga råvaror och görs för hand i Brooklyn. Ljuset med tomatdoft som jag köpte finns tyvärr inte med på bilden, men det är något som jag bara måste rekommendera. Det brinner länge och jämnt (lämnar inget spår av stearin på glaskanterna). Doften är alldeles underbar, som ett växthus fyllt med solmogna tomater en strålande sommardag. De andra ljusen har dofter som tobaksplanta, ekmossa, tall – vi pratar helt naturliga produkter med naturnära och tydliga dofter.

IMG_2139

Den svarta flytande tvålen Charcoal innehåller vegetabiliskt kol från bränt bambuträ. Den doftar alldeles ljuvligt av diskret salviaolja. Lukten sitter i ett tag efter att man har tvättat händerna. Aktivt kol tränger aldrig in i huden, däremot absorberar det orenheter. Med andra ord rengör tvålen utan att torka ut huden. Dessutom innehåller tvålen också vitamin B5 och Aloe Vera bladjuice som lugnar irriterad hud.

Till koltvålen finns en doftmatchande lotion Apotheke Sage Lemongrass Lotion. Jag har helt förälskat mig i den doften, en blandning av citrongräs och salvia. Nu när hösten är här känns det extra skönt att smörja in sig med väldoftande lotions. Denna tränger snabbt in i huden och lämnar en diskret fräsch doft.

Produkterna finns att köpa online genom Apotekia och de börjar successivt göra entré i alltfler butiker i Stockholm.

Comments are closed.

Inom - Bra produkter