Hur jag har nått mina träningsmål med en personlig coach online

De senaste två månaderna har jag testat personlig träning online och en Fitbit genom 4BAM. Jag måste säga att det som spontant lockade mig var att ta reda på hur en Fitbit fungerar och att kunna följa mina resultat i realtid direkt i mobilen eller datorn. Jag älskar verkligen appar och möjligheter som hjälper mig att organisera eller motivera mig.  Nu i efterhand kan jag konstatera att det är kombinationen mellan en Fitbit och en personlig coach som är helt oslagbar! Jag har blivit helt beroende av min Fitbit och bär den dagligen, även de dagar som jag bara är hemma. Det är överraskande att se hur mycket man kan röra sig inomhus, även när man inte har träning inplanerad.

Tidigare har jag under en period anlitat en personlig coach hos en av de stora gymkedjorna. För mig kändes det tyvärr som att det var helt bortkastade pengar och tid. Coachen var trevlig, men jag upplevde att han varken motiverade mig tillräckligt eller hade den kompetensen som jag förväntade mig. Han kunde sällan svara på de frågor som jag hade angående träning och gav inte några varierande träningsscheman. Det slutade med att jag inte ens utnyttjade de sista träningstillfällena med den personliga tränaren, trots att jag hade betalat för de timmarna i förväg.

Med 4BAM fick jag sätta ett tydligt mål med min träning. Jag valde att förbättra min kondition och samtidigt få igång mina småslumrande muskler. Jag märkte av effekten redan efter en vecka och sedan har resultaten blivit allt bättre. För mig har 4BAM varit ett riktigt bra alternativ och jag kan starkt rekommendera andra att prova. Konceptet fungerar, oavsett var man bor i landet.

Min Fitbit håller koll på mina aktiviteter varje dag. Genom att koppla den till mobilen kan man enkelt se sina resultat i realtid. När man nått sitt mål för dagen så vibrerar armbandet.

Fem anledningar till varför jag rekommenderar 4BAM:

1. Konkret
Innan man kör igång träningen med coachen får man svara på en del frågor om sig själv och sina mål. De här frågorna var bra utformade och jag märkte att jag inte kunde sväva iväg eller överdriva. Det blev väldigt tydligt för mig vilken effekt som jag ville ha av min träning och att jag var tvungen att fokusera.

2. Anpassat efter mitt beteende
Utifrån mina mål fick jag ett träningsprogram via mail. Övningarna har känts både roliga och utmanande att utföra. Flera av övningarna var nya för mig. Var det någon övning som inte passade var det bara att säga till så fick jag nya alternativ. Coachen byter ut övningarna med jämna mellanrum och jag väljer själv när och var som jag vill utföra dessa. De anpassas även utifrån om man vill träna hemma, ute, eller på gymmet.

3. Aktiverar mig på flera nya sätt
För mig var kombinationen av vardagsmotion och aktiv träning oslagbar. Det känns väldigt motiverande att kunna se hur mycket som jag presterat dagligen. Jag brukar kolla mina resultat flera gånger om dagen, ibland gissar jag till och med hur mycket som jag presterat innan jag tittar efter. Det gör att jag tar omvägar, trappor istället för hiss etc. Min målsättning är att gå minst 10 000 steg varje dag. De dagar som jag inte gör det märker jag direkt en skillnad i mitt välmående – om jag inte heller tränat aktivt. Varje aktivering ger dessutom poäng hos 4BAM. Når man sina poäng varje vecka så skänker 4BAM pengar till en hjälporganisation som jag valt ut i förhand.

4. Personligt
Det är inget datasystem som hör av sig, utan det är en levande och certifierad coach. Man kan välja att bli kontaktad via SMS eller mail. I början av veckan meddelar man hur man har tänkt att lägga upp sin preliminära träningsplan för veckan. Sedan är det svårt att hitta bortförklaringar till att inte hinna träna när man har en tät daglig kontakt. Under den period då det var som mest intensivt med flytt för mig sa min coach åt mig att ta det lugnare med träningen då stress kan påverka träningen negativt. Det här sunda förhållningssättet gjorde att jag istället blev mer motiverad och hittade tid för extra vardagsmotion.

5. Prisvärt
En hel månad med en personlig coach kostar 490 kr. Det är exempelvis halva priset mot vad EN timme med personlig tränare kostar på SATS om man inte är medlem där. Dessutom garanterar 4BAM pengarna tillbaka om man inte är nöjd.

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jimmy Flink
Jimmy Flink
8 År sen
Reply to  Alexander

Klart du ska testa Alexander! Gör en intresseanmälan så hör vi av oss!

Alexander
Alexander
8 År sen

Är det så generös garanti så är det bara och testa, och är de
så bra som ni säger så längtar jag till “beach 2014”