Köpa Pocket Wash

Pocket Wash är en strumpsorterande tvättpåse som jag uppfann 2006. Den passar personer som är trötta på att ständigt behöva sortera eller leta efter borttappade strumpor efter tvätt. För mig har den varit ovärderlig när det gäller tvätt av nylonstrumpor och strumpbyxor. Plagg som jag annars har tvättat för hand eftersom att de trasslar till sig om man slänger ner dem direkt i en tvättmaskin.

Jag har fått flera samtal och mail från personer som letat efter var de kan få tag på Pocket Wash. En kvinna blev så chockad när jag svarade i telefon att hon blev helt tyst. Efter en stund sa hon ”Jag tror inte att det är sant, är det verkligen du”? Hon hade letat länge efter produkten och endast hittat en återförsäljare i Finland. Det är tack vare henne som jag skriver det här inlägget och berättar historien om Pocket Wash – den strumpsorterande tvättpåsen.


20130723-211832.jpg

Bild lånad från Tekniska Museet.

Det var ett tag sedan som Pocket Wash fanns tillgänglig på flera ställen, som Smarta saker, Bluebox och Daglivs. Idag finns ett mindre lager kvar, som jag nu säljer direkt. Kvinnan som ringde blev så glad över att hon äntligen hittat rätt och ville köpa 25 produkter på en gång.

En Pocket Wash har kostat mellan 49-79 kr i butik. Idag säljer jag ett restlager för 20 kr/styck.

 

20130723-211839.jpg

Tvättpåsen har sex fack, man lägger ett par strumpor eller strumpbyxor per fack. Stänger dragkedjorna och tvättar som vanligt i maskin. Det går bra att torktumla påsen. Tvättat, torrt och sorterat på en gång.

 

20130723-211846.jpg

Pocket Wash finns från 2010 i Tekniska Museets utställning ”Kvinnors uppfinningar”. Från 2009 har produkten också visats i utställningen ”Kvinnors uppfinningar på turné”.

Bakgrunden till idén

En uppfinning föds ofta ur ett återkommande problem. För min del rörde det eländet med borttappade strumpor efter tvätt och den tid som det tog att sortera strumporna. Vid det tillfället, 2006, hade jag en sambo som nästan bara ägde svarta sockor. Eller rättare sagt, de var svarta vid det tillfälle som han köpte dem. Han skötte tvätten i tvättstugan och jag sorterade kläderna efteråt. Efter en tid då jag sorterat strumpor per svart färgskala, längd på mudd, vikt och form på strumpa fick jag nog. Jag undersökte vilka hjälpmedel som fanns på marknaden och hittade några plastklämmor. Dessa funkade inte för oss, så jag satte mig ner och skissade. Dagen efter gick jag till NK och köpte tyg. Den första prototypen var skapad men den såg för hemsk ut. Jag behövde hjälp. Efter ett möte hos ALMI gick resan framåt. Efter 1,5 år med letande efter bra fabrik, förpackningsdesigner, transportlösningar, produkttester, juridiska frågor och tullar så fanns till slut ett lager med produkter som kunde nå ut till marknaden.

En av de svåraste delarna i själva uppfinnandet och lanseringen har varit att hitta ett bra prisläge. Vad ska en produkt kosta? Priset för Pocket Wash i butik har varit allt mellan 49 och 79 kr.

Köpa Pocket Wash

Just nu finns inga Pocket Wash i lager.

 

3 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Björn Apelqvist
Björn Apelqvist
7 År sen

Hej!

Jag vill köpa några Pocket Wash, om det finns kvar.
Hur går jag tillväga, då?

Mvh, Björn

Frida Johansson
Frida Johansson
9 År sen

Hejsan!

Pocket Wash är minsann en jättebra uppfinning, konstigt att det inte blivit större! Kan man få beställa ett par?

Mvh Frida

Inom - Bra produkter