Första boxen fylld med Barbera från Piemonte

Ett nytt gott rött vin på box har sett dagens ljus. De första boxarna med Barbera från vinmeckat Piemonte är här. En del av vinet, exakt 30%, har under fyra månaders tid lagrats i fem år gamla 225-liters fat av fransk ek. Smaken på nya Monlusso Barbera är god, den är djup och man kan tydligt känna tonerna av mörka bär. Väldigt gott vin till charkuterier.

gott rött vin på box

Monlusso Barbera ska drickas rumstempererad till rött eller vitt kött, charkuterier, pasta och ost. Ett väldigt gott vin.

ett gott rött vin på box

Vapenskölden på boxen är från området och härrör från det gamla kungahuset i Savojen (Casa Savoia). Vinet är även DOC-certifierat vilket innebär att särskilda regler har följts vid framtagandet av vinet.

gott rödvin till pasta

Druvan barbera som vinet är gjort på växer på vingårdarna i Piemonte som ligger kring vindistrikten Barolo och Barbaresco. Smaken på vinet är bärig, örtig och med en lätt ton av vanilj.

 

Pris

En box Monlusso Barbera rymmer tre liter och kostar 243 kr. Vinet finns i ordinarie sortimentet på Systembolaget, och i samtliga butiker.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck