Gatogether – en smakrik chilensk kväll

I början av september när vädret slog om till en sån där riktigt skön sensommarvärme njöt vi av en kväll i härlig chilensk anda. Fantastiskt god mat, gott vin från Gato Negro, härliga bloggare och mycket skratt. En riktig Gatogether. Den chilenska aftonen till ära gästades av  vinmakaren Miguel Rencoret från Viña San Pedro. Han presenterade de olika vinerna och kvällens uppdrag.  Bloggarna fick till uppgift att göra sin egen vinblend med hjälp av fyra ingredienser/druvsafter. Med hjälp av pipetter, instruktioner, doftsinne och smaklökar blandades druvsafter hej-vilt. Syftet var att åstadkomma den ultimata vinblenden och första priset var en resa för två till Chile! Ett helt otroligt generöst pris. Det var roligt att se all experimentlusta och ambitiösa försök.

IMG_9776

Gatogether ordnades på Supper Gården, en fantastisk restaurang på alla sätt. Restaurangen är helt inglasad, vilket gjorde att känslan av sommaren var med oss under hela kvällen. Personalen är trevlig och tillmötesgående och maten är helt fantastiskt god. Vi serverades bland annat en Ceviche del Caribe. En karibisk fisk- och skaldjurssallad. Till maten dracks Gato Negro – både vitt, rosé och rött. Mer om maten längre ner! För det avsnittet vill man verkligen inte missa 🙂

Gato Negro vinblend

De tre bilderna ovan är lånade av Kinna.

Översta bilden: Det här är resultatet av alla möjliga varianter på vinblends som skapades av bloggarna själva.
Nedre bilden till vänster: De fyra olika druvtonerna/komponenterna som skulle blandas ihop till en blend. Det är de fyra ingredienserna som vanligtvis ingår i ett vin. Komponenterna var “Fresh fruit”, “Ripe fruit”, “Over ripe fruit” och “Thermo-maceration”. Dessa fyra komponenter skulle blandas för att skapa den ultimata vinblandningen.
Nedre bilden till höger: Juryns arbete med att smaka och utvärdera alla blends pågår för fullt.

Medan juryn analyserade alla blandade resultat bjöds vi på en fantastisk chilensk buffé à la Supper. Och vilken buffè! Allt var så makalöst gott, det är svårt att beskriva i ord. Det fanns inget på bordet som ens kom i närheten av bedömningen “OK”. Allting höll världsklass och många tog påfyllning flera gånger om.

IMG_9812

Tacos de Pescado – Fisktaco. Wow wow wow!!

IMG_9806

Chiligryta var makalöst god. Den är gjord på långkokt högrev som kokats med mörk choklad, Chipotle och mörkt öl. 

IMG_9808

Nachos och vispad crème fraîche – tillbehör till chiligrytan.

IMG_9810

Empanadas – vegetariska chilenska knyten.

IMG_9804

Minichorizos- Suppers egen korv med chimichurri och bröd. Sååå gott!

IMG_9748

Goodiebagsen fylldes med bland annat salsasås i påse, Merkén, torkade chilis, chimichurri och mintpastiller.

IMG_9741

Merkén är en typisk chilensk krydda. Det är ett pulver gjort av rökt chili.

IMG_9746

Två sorters torkade chilifrukter: Aji Panca och Aji Amarillo.

Första priset – resa till Chile för två personer – kammades hem av Sandra. Grattis!! Vilken underbar grej att se fram emot. Sandra och hennes resesällskap kommer även få möjlighet att besöka Viña San Pedro.

 

Vill du ha fler tips på restauranger och caféer i Stockholm? Följ då vårt Instagramkonto @RestaurangStockholm

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck