Germany’s Pinot Trio

Ikväll provsmakar vi olika tyska viner, gjorda av tre olika Pinotdruvor: Pinot Blanc, Pinot Gris och Pinot Noir.

20121122-172103.jpg

Vinerna paras ihop med skandinaviska smaker på tallriken.

20121122-173417.jpg

Wow wow wow! Kombinationen mellan kammusslorna “tigers milk” och Weissburgunder Spätlese trocken/Weingut Wilhelmshof/Pfalz var helt magisk. Jag bad kocken om receptet på Tigers milk. Denna version bestod av: Tabasco, koriander, färsk limesaft, finriven ingefära som man kramar ur saften från och olivolja. Mixa ordentligt. Man får smaka sig fram till rätt proportioner. Facit finns inte, tyvärr 😉

20121122-182443.jpg

Gåslever med vattenkrasse. Lättrökt lax med avokodo och forellrom.

20121122-193424.jpg

Grillad kyckling, chili, koriander och rostad lök. Smakade helt magiskt ihop med Pinot Noir (Spätburgunder Grosses Gewächs/WeingutBernhard Huber/Baden).

20121122-193456.jpg

Sotad biff, saltbakade betor med Gotlandstryffel.

20121122-193515.jpg

 

Det roligaste med vinprovningar, utöver smakupplevelserna, är alla nya människor man träffar och de samtal som uppstår. Kvällens samtalsämne berörde till stor del den annorlunda tvålen som fanns på toaletten (den ser ut som en banan ovanför handfatet).

20121122-193535.jpg

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Fradera
Martin Fradera
9 År sen

Håller helt med om att kombinationen kammusslorna “tigers milk” och Weissburgunder (Pinot Blanc) Spätlese trocken var helt magisk. Bästa matupplevelsen tycker jag ändå var gåslevern med vattenkrasse och karamellvinnegrette som gjorde sig helt underbar ihop med Grauburgunder (Pinot Gris) trocken från Rheinhessen.
En spännade mat- och vinprovning på alla sätt!

Inom - Mat och dryck