Hyra en barista till dopet eller festen

När vi ordnade dop för vår son såg vi till att hyra en barista till fikat. Det blev en riktig succé! Kaffet var otroligt gott. Jag tror att vi snittade på runt tre koppar kaffe per gäst.

Det var inte vilken barista som helst, utan vi tog in Tobias Palm som har tagit hem flera priser. Bland annat guld i Barista-SM 2014.

Mjölkmönster i kaffe
Jag ville gärna att det skulle vara en barista att lita på, så jag kontaktade en kär bekant som har det som yrke. Tyvärr kunde han inte vara med just den dagen som vi skulle ha dopet, så han tipsade i sin tur om Tobias.

Hyra en barista till dop eller fest

Tobias visade sig vara en riktig stjärna. Han var inte bara bra på att göra gott kaffe, utan också väldigt social och rolig att prata med. Det var många som gick fram och ställde frågor. Barnen älskade att titta på hur Tobias gjorde olika mönster i kaffet.

 

Kaffet som användes heter Burtakaana och kommer från Etiopien. Det är ett sött och mjukt kaffe med smaktoner av tropiska frukter. Bönorna rostades sedan på ett rosteri i Kalmar. Allt detta skötte så klart Tobias, men jag tyckte att det var kul att känna till processen.

Kyrksalen hade väldigt många porslinskoppar, vilket var bra eftersom att vi alla drack tokmycket kaffe. Kopparna passade bäst för cappuccino och det var också vad de flesta ville dricka. Annars hade Tobias med sig en bunt to-go-muggar med lock. Några gäster som behövde gå tidigare passade på att ta med sig en latte hem.

Hyra en barista

Man kunde välja om man ville ha kaffe med mjölk eller havredryck. De gäster som var veganer eller laktosintoleranta tyckte att kaffet med havredrycken smakade fantastiskt. Även de drack flera koppar kaffe.

Vill du ha fler tips på vad man kan bjuda gästerna på under dopet? Här hittar du en guide med förslag för mat och dryck till dop eller namnceremoni.

 

Rekommendation – hyra en barista

Jag kan verkligen rekommendera att hyra en barista till dop. Det var väldigt uppskattat och lyckat! Dessutom sparade vi en hel del tid i och med att vi slapp brygga kaffe och hälla upp på termosar (och sedan diska termosarna). Nu har jag redan börjat planera för andra fester där det skulle passa att ha med Tobias. Nästa gång kanske vi ber honom att hålla en av sina kurser. Jag skulle gärna vilja lära mig att göra lika grymt kaffe.

Kontaktuppgifter till Tobias hittar du på Tobias Palms sida.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser