Italiensk romantik till Alla hjärtans dag

Ska man välja vin efter etiketten känns Allegro Primitivo som ett roligt och helt rätt vin att ställa fram på Alla hjärtans dag. Att vinet dessutom är ekologiskt och smakar solmogen frukt gör det hela ännu bättre.

IMG_4009

Allegro Primitivo har funnits på Systembolaget i femton år, men det är inte förrän alldeles nyligen som vinet, även kallat ”The Tattoo Blend”, fick sin nya etikett på flaskan. Etiketten påminner om en tatuering och designen känns både rockig och romantisk.

IMG_4063

Den ursprungliga anledningen till den nya designen känns lite rolig. Vinmakarna bakom det italienska vinet har länge kallat Allegro Primitivo för ”The Tattoo Blend”. Anledningen till det är att vinmakarna har ansett att de hela tiden lyckats hålla en identisk kvalitet för Allegro under alla år. Som en tatuering som varar för evigt. Så kom smeknamnet till, och till slut även den nya etiketten. Vad tycker ni?

IMG_4191

På ett event med Allegro Primitivo gavs en del inspiration om hur man kan lägga upp maten på ett romantiskt sätt. Eventet hölls på den italienska restaurangen Piatti och maten anpassades efter vinets smaker.

IMG_4096

Hjärtformad pizza som man delar på två.

IMG_4147

Pannacotta i hjärtform

Allegro Primitivo är gjord på ekologiska söta Primitivodruvor som växer i Apulien i södra Italien. Känner man efter i smakerna kan man urskilja både körsbär, hallon och vanilj. Vaniljtonen kommer från lagringen på franska ekfat.
Vinet passar fint till tomatbaserade såser som serveras till kött eller till pasta. Allegro finns i många Systembolagsbutiker och kostar bara 74 kr, ett riktigt kap för det priset (artikelnr 32412).

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck