Jung Kitchen – produktnyheter inom mat & dryck 2015

Jung Kitchen bjöd nyligen in till en titt på några av vårens produktnyheter inom mat och dryck. Man kan konstatera att hälsan fortsätter att ligga i fokus i vår.

Även maten som Jung bjöd på matchade temat fullkomligt. I centrum stod buljongen med sina hälsobringande egenskaper.

Den rykande soppan är en het trend i New York. Brodo är ett litet hål i väggen i East Village, där New York-borna köar för en kopp varm take-away-buljong. I Stockholm ses också denna växande trend, bland annat hos Adam & Albin som serverar nudelluncher med buljong. Folk hänger på låset när restaurangen öppnar vid halv tolv. Deras fantastiska luncher är något som jag har lyft flera gånger på Restaurang Stockholm.

Det senaste, men säkerligen inte det sista, i buljongväg är en drink som bartendern Aaron Melendrez skapade. Han blandade buljong med 15-årig Glenlivet. Hur den drinken smakade vet jag inte, men jag hade gärna velat ta reda på det.

IMG_5950

Ica storsatsar på hälsosam mat och relanserar konceptet ICA Gott liv. Färska, köttfria färdigrätter. Bland årets första nyheter inom ICA Gott liv lanseras en serie vegetariska produkter rika på protein och baserade på soja, svamp och andra grönsaker. Jag har smakat falafeln och gillar den väldigt mycket. Riktigt bra kryddblandning och enkla att tillaga.

IMG_5951

IMG_5962

Nespresso inspirerar med en cortado gjord med cashewnötsmjölk. Det blir allt vanligare att ersätta mjölken med olika alternativ. Därför har Nespresso tillsammans med Matte Carlson (en av Sveriges främsta baristor) tagit fram en rad kafferecept gjorda på fyra alternativa mjölkdrycker: havre, cashew, ris-, soja och hasselnötsdryck.

Jung kitchn 1

Chill Out på PET-flaska. Det röda vinet som tidigare hette Mountains Malbec Organic har bytt namn till Genuine & Intense. Även designen är ny. Druvblandningen består av 85% Malbec och 15% syrah. Alla druvor är ekologiskt odlade. Ursprung: Argentina.

Noa Relaxation ska hjälpa människor att stressa ner och fokusera. Drycken består bara av aktiva ingredienser som melissa och framför allt grönt te-extrakt i form av l-theanin. En flaska NOA Relaxation (314ml) innehåller 200 mg l-theanin (motsvarande 15 koppar grönt te) och 125 mg melissa. Drycken är helt fri från koffein. Jag gillar flaskan, men tycker tyvärr att drycken smakar för sött.

Arla breddar sitt sortiment av proteinberikade produkter. En av nyheterna är Arla Protein Mjölkdryck som finns i smakerna vanilj, blåbär och choklad. Jag testade chokladsmaken och tycker att den smakar som en söt chokladdryck. Drycken består av 9,3 gram sockerarter och 5,2 gram protein på 100 gram. Tillsatt socker står för 5% av ingredienserna.

 

Lite andra produktnyheter i vår, när man inte bara vill fokusera på hälsa:

IMG_5956

Carte d’Or släpper tre nya smaker i förpackningar på 900 ml (cirkapris 34.90 kr):
Salted Caramel – vaniljglass med salt kolasps och chokladflarn med kolasmak.
Praline – mjölkchoklad- och hasselnötsglass.
Strawberry – jordgubbsglass med jordgubbsbitar.

IMG_5926

Porslinsbryggare från ICA Hemma. Funkar både till te och kaffe. Vet inte hur användbara de är, men visst ser det sött ut. ICA Hemma satsar mycket på det prickiga i vår. Det syns på porslin i olika former, servetter, brickor med mera. Porslinet tål både micro och diskmaskin.

IMG_5935

Kuddar med insektstryck i svartvitt.

IMG_5938

Svarta plastkorgar är ett kul alternativ till papperstallrikarna när man bjuder över kompisar. Jag tycker det är snyggt att servera hamburgare i dem, eller grillade korvar med pommes, chips eller andra tillbehör. Korgarna går att diska och återanvända och kommer att kosta strax under tian i butik.

IMG_5940

Snygga servetter i ekologisk bomull från ICA hemma. Finns i vitt och beige/grå. Fyra stycken för 99 kr.

IMG_5947

Små träbrickor kommer hos ICA Hemma till våren. Mycket tjusiga!

IMG_5913

Grönstedts lanserar en champagne och detta till ära hade man matchat med små exotiska desserter signerade Daniel Roos. Smaker som passionsfrukt och persika i desserten matchade champagnens toner av exotisk frukt.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck