Mjukare och godare vatten med Vattenfilter

Det började med att jag ville lära mig att göra så gott te som möjligt. Det slutade med att jag idag nästan aldrig dricker kranvatten hemma innan det har filtrerats. När man gör te är det flera faktorer som spelar roll för att få det där perfekta resultatet i koppen. Till exempel var och hur teet odlas, hur mycket teblad som man lägger i en teboll, vattnets temperatur vid bryggning, hur länge tebladen får dra… och så själva vattenkvaliteten. För att ta reda på om det blev någon skillnad med vattenfilter gjorde vi ett blindtest hemma:

IMG_4616

Två glas fylldes med vatten. Det ena med kranvatten direkt från kranen, det andra med kranvatten som filtrerats i Electrolux AquaSense vattenfiltreringskanna. Först testade jag på sambon, sedan gjorde han samma test på mig. Vid varje test vann det filtrerade vattnet! Smaken blev så mycket mildare och vattnet kändes mjukare. Helt plötsligt kunde jag direkt känna skillnaden på mjukare och hårdare vatten. Så häftigt! Det som filtret gör är att minska mängden kalk (karbonathårdhet) och ämnen som påverkar lukt och smak. Till exempel klorin. Filtret som är placerat lite över mitten i kannan ska bytas med jämna mellanrum, cirka en gång i månaden.

Har du tänkt på att drycker även kan smaka så olika beroende på var i världen som de produceras? Ibland räcker det att åka till närmsta stad eller kommun för att uppleva en tydlig skillnad i smaken på vattnet. Numera brygger jag både kaffe och te med vatten som har filtrerats, för det blir verkligen mycket bättre smak.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck